Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Bătălia de la Ţiganca

Publicat:

4.271 de ostași romani au murit, 12.326 au fost raniți, iar 6.168 au fost dați disparuți. Pierderile rușilor au fost sensibil egale. Batalia s-a dat in intervalul 4-12 iulie 1941. Daca o analizam in termeni militari, timp, spațiu, resurse și pierderi, este cea mai sangeroasa batalie data de armata romana in cel de- […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. A chemat Drapelul de Lupta in transee

14:35, 19.06.2024 - Dupa dezastrul de la Turtucaia și eșecul manevrei de la Flamanda din toamna anului 1916, trupele Triplei Alianțe simt momentul favorabil și trec la ofensiva pe ambele fronturi, atat in Transilvania, cat și in Dobrogea. Cei mai vestiți generali germani sunt desemnați sa comande aceste trupe: Falkenhayn…

Lectia de istorie. Inaltarea Domnului – Ziua Eroilor

14:55, 12.06.2024 - In ziua de 4 mai 1920, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca Ziua Eroilor sa fie sarbatorita la praznicul Inalțarii Domnului Iisus Hristos. A urmat o intrerupere pe timpul regimului comunist, ea fiind reluata in 2001, cand a fost proclamata, in mod ciudat, doar sarbatoare naționala…

Lectia de istorie. Miracolul de la Nucsoara

15:55, 29.05.2024 - In cea de-a treia duminica dupa Sfintele Paști s-a citit pericopa evanghelica a femeilor mironosițe. Acestea sunt cele care l-au insoțit deseori pe Hristos in ultima parte a vieții Sale și au participat la evenimentele care au marcat-o: patimirile, rastignirea, moartea, punerea in mormant și, ulterior,…

Lectia de istorie. Scurt istoric al judetelor Cahul, Bolgrad si Ismail

16:20, 15.05.2024 - In 1878, la Congresul de la Berlin, Romania, deși iși adusese o contribuție importanta la infrangerea Turciei de catre Rusia in razboiul din anii 1877-1878, era obligata, printre altele, sa cedeze Rusiei sudul Basarabiei, respectiv județele Cahul, Bolgrad și Ismail, cunoscute sub denumirea de Bugeac.…

Lectia de istorie. Si regii sunt oameni

14:45, 08.05.2024 - Exista o lege universala, prin care regele este considerat reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant. Intalnim aceasta cutuma si in istoria noastra, inca de la primii voievozi Basarab si Dragos, sub denumirea de „unsul lui Dumnezeu”. Particula „Io” cu care incepea titlul voievodal exprima exact acest lucru.…

Lectia de istorie. Invierea Domnului in inchisorile comuniste

13:15, 01.05.2024 - Anastasie Berzescu, in „Lacrimi și sange”, afirma: „In Aiud, Radu Gyr a adus pe Iisus in celula. L-a coborat de pe cruce și L-a adus alaturi de noi pe rogojine cu libarci spre indumnezeirea omului. El era patriarhul și imbarbatarea deținuților din Aiud. Prin el frumosul și spiritul au continuat sa lumineze…

Lectia de istorie. O excursie in Sfantul Post al Invierii Mantuitorului

15:31, 17.04.2024 - Se anunta o vreme frumoasa, asa ca nu am ratat ocazia de a-mi incarca bateriile in cel mai puternic punct energetic din Arges si unul dintre primele zece din tara. Adica la Manastirea Cetatuia lui Negru Voda, aflata in apropierea comunei Cetateni, pe frumoasa si salbatica vale a Dambovitei, pe soseaua…

Lectia de istorie. O anecdota

15:05, 10.04.2024 - In perioada interbelica circula o anecdota a carei poveste se pare ca a existat in realitate. Era pe vremea cand Octavian Goga era prim-ministru. Intr-o seara, cand urma sa țina o conferința la radio, a chemat un taxi. Cand a ajuns la destinație, l-a rugat pe taximetrist sa-l aștepte pentru ca nu va…


Ce parere ai despre aceasta stire?