Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Japonezii vor să transforme Luna într-un panou solar imens

Publicat:

Suna ca subiectul unui roman science fiction, insa japonezii chiar vor sa inveleasca Luna in panouri solare. Compania Shimizu vrea sa construiasca o centura din panouri fotovoltaice in jurul ecuatorului Lunii.

Aceasta centura ar fi construita in totalitate de roboti telecomandati. Ea ar avea o lungime de 11.000 de kilometri si o latime de 400 de kilometri.

Energia solara colectata de Luna Ring ar fi transmisa pe Pamant sub forma de microunde si lasere. Apoi, aceasta energie ar fi transformata in electricitate si apoi ar fi transferata in reteaua nationala.

Inginerii

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Experiența unui șofer roman cu mașina electrica pana in Grecia: M-a costat 327 de lei, fața de 1.800 anul trecut. „Erou național te facem”

22:30, 26.06.2024 - Un roman a povestit pe un grup de Facebook destinat vacanțelor experiența pe care a avut-o cu mașina electrica, pana in Grecia. „M-a costat 327 lei, in comparație cu transportul de anul trecut, 1800 lei”, susține barbatul. Postarea acestuia a starnit un val de contradicții și ironii.

Pațania unui turist roman, in drum spre Grecia: „Atenție, se baga apa in benzina, in Bulgaria. S-a aprins martorul”

14:20, 25.06.2024 - Un turist roman a reclamat pe un grup de Facebook destinat vacanțelor in Grecia ca a alimentat cu benzina indoita cu apa in Bulgaria. Barbatul spune ca i s-a aprins „martorul Check-in Engine la bord”, imediat dupa ce a alimentat.

Paradoxul tranziției la energia verde. Guvernele intra in faliment

18:30, 24.06.2024 - Intr-o analiza referitoare la strategiile pentru tranziția la energie verde, Agenția Internaționala a Energiei atrage atenția asupra unei consecințe periculoase a dispariției taxelor din petrol. Practic, acestea reprezinta o cota bugetara importanta pentru toate guvernele, care se vor trezi fara resurse…

Sociolog, despre scandalul de la Luceafarul: „De parca e normal ca un consilier al președintei sa poata manevra un director de teatru”

14:35, 21.06.2024 - Scandalul de proporții din lumea teatrului din Republica Moldova, cand un spectacol al unui regizor roman a fost anulat pentru ca ar face „campanie impotriva Maiei Sandu și PAS” a atras atenția sociologului Doru Petruți, care a venit cu un comentariu pe marginea acestui subiect. „Se menționeaza clar…

Un roman a ramas fara 11.400 euro vrand sa cumpere o autorulota de pe Facebook. Cum au acționat escrocii

16:35, 27.05.2024 - Un barbat din Suceava a fost escrocat cu 11.400 de euro cand a vrut sa cumpere o autorulota de pe un site-fantoma gasit pe Facebook. Polițiștii au intocmit dosar penal, dar mai mult ca sigur pagubitul nu-și va mai recupera niciodata banii.

Scandal: PSD-istul Horea Hudrea iși critica colegii de partid! Despre Dancu: ”il consiliaza un idiot”, ”nu este un lider actual”… Il mai ții in brațe, Ciortea?!

10:30, 19.05.2024 - Horea Hudrea, care se prezenta jurnalist, dar nu a activat oficial in aceasta calitate, lucru recunoscut și in declarația de la depunerea candidaturii pentru alegerile locale (la Consiliul Local, din partea PSD Turda), iși ataca colegii de partid, actualii consilieri locali PSD Turda, spunand despre…

Guru Bivolaru a invins statul roman. Ce suma trebuie sa i se plateasca fostului lider MISA?

17:55, 13.05.2024 - Gregorian Bivolaru, fost lider al Mișcarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), va primi daune financiare din partea statului roman, dupa un proces care a durat timp de 17 ani. In cele din urma, avocații controversatului liderului spiritual au avut caștig de cauza, iar sentința este definitiva.…

FOTO Avalansa de mari dimensiuni in Muntii Fagaras, in zona Balea Lac

08:01, 04.04.2024 - O avalansa de mari dimensiuni a avut loc in zona turistica  Balea Lac , la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagaras. O avalansa de mari dimensiuni s-a produs, miercuri, 3 aprilie, in zona Balea Lac, in Muntii Fagaras . Imagini cu valul de zapada dislocat au fost postate online de organizatia…


Ce parere ai despre aceasta stire?