Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Jan Ingenhousz, omul de ştiinţă care a descoperit miracolul vieţii

Publicat:

Omul de știința nascut in 1730 in Breda, oraș situat in sudul Olandei, este cunoscut in lumea științifica mai ales ca fiind cel care a descoperit procesul de fotosinteza, aratand ca lumina este esențiala la plante in procesul absorbției de dioxid de carbon și eliberarea de oxigen.

Pe langa aceasta descoperire extraordinara, a devenit medicul personal al imparatesei Austriei, . El a reușit in anul 1768 sa inoculeze membrii familiei de Habsburg impotriva variolei. Datorita abilitaților sale științifice, a fost imunizat George al III – lea.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Selectionata Turciei s-a calificat in sferturi

01:15, 03.07.2024 - Selectionata Turciei s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, dupa ce a invins echipa Austriei cu scorul de 2-1 (1-0), marti seara, pe Leipzig Stadium. Echipa antrenata de Vincenzo Montella s-a impus prin dubla fundasului Merih Demiral (1, 59), golul Austriei…

Cum a salvat ursulețul Winnie the Pooh viața unei fetițe de 2 ani, in timpul unui atac armat, in Suedia

11:35, 15.06.2024 - Teddy, un mic ursuleț „Winnie the Pooh”, pe care micuța de doi ani il ținea in brațe, i-a salvat viața. Atacatorul i-a ucis tatal și i-a impușcat mama, in timp ce glonțul care ii era destinat ei a fost amortizat de jucaria de pluș, in timpul unui atac armat comis de un tanar de 16 ani, la Vastberga,…

The Da Vinci System Turda: Cum ar fi daca v-am spune ca urmatorul Charles Darwin ar putea sa fie copilul dvs.?

20:55, 11.06.2024 - Știința este un domeniu fascinant. Este un mod de ințelege lumea din jurul nostru. Este procesul prin care oamenii studiaza natura și universul, folosind observația, experimentul și raționamentul logic. Prin știința descoperim cum funcționeaza lucrurile, gasindu-le explicații bazate pe dovezi. Uneori,…

TABLETA DE MIERCURI: Pompiliu Alexandru – Coordonatele vieții

08:15, 29.05.2024 - Coordonatele vieții Datorita meseriei pe care o am, intalnesc numeroși tineri zilnic. Uneori pot spune ca și din cauza meseriei pe care o am, intalnesc numeroși tineri. Candva, cand și eu eram pe bancile școlii, intr-o universitate, un mare profesor pe care l-am avut, academicianul Alexandru Surdu,…

Oamenii de știința au creat diamante in citeva minute. Care este metoda

21:25, 26.05.2024 - Oamenii de știința au utilizat o noua tehnica prin care au creat diamante in 15 minute la presiunea normala a atmosferei și fara a folosi un diamant inițial, ceea ce ar putea face ca aceste pietre prețioase sa fie mult mai ușor de produs in laborator. Diamantele naturale se formeaza in manta Pamintului,…

Oamenii de știința au rezolvat misterul vechiului 'copac al vieții': povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

04:50, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC.

Fabulos! Oamenii de știința au descoperit o planeta pufoasa, atat de ușoara, ca ar putea pluti pe apa!

22:20, 15.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit o planeta „pufoasa”, atat de ușoara incat ar pluti pe apa. Planeta este mult mai mare decat Jupiter. Cercetatorii o studiaza și spun ca astfel ar putea ințelege modul in care se formeaza și evolueaza planetele.

Oamenii de știința au descoperit noi funcții ale cerebelului

03:25, 30.04.2024 - Noile cercetari susțin ipoteza conform careia cerebelul joaca un rol-cheie in procesul de invațare. Cerebelul reprezinta doar 10% din masa totala a creierului, dar mai mult de trei sferturi dintre neuroni sint localizați in aceasta zona. Se crede ca aceasta parte a sistemului nervos este responsabila…


Ce parere ai despre aceasta stire?