Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria vaccinurilor. Înainte de COVID-19, două secole de vaccinare și neîncredere

Publicat:

La doar un an dupa aparitia COVID-19, se anunța primele campanii de vaccinare. Totul s-a intamplat cu o rapiditate fara precedent in ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin care sa contribuie la punerea sub control a pandemiei de coronavirus. Odata cu speranțele, anunțul alimenteaza și neincrederea dintotdeauna in vaccinuri, scrie  Agerpres , preluand un material AFP, care trece in revista doua secole de progres si suspiciune. Cu pustulele sale extrem de contagioase, variola a fost timp de secole o boala cumplita. In 1796, un medic englez, , a venit cu ideea de a inocula o forma…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania va juca impotriva Olandei in optimile de finala de la EURO 2024: Istoria confruntarilor directe cu „Portocala mecanica”

09:35, 27.06.2024 - Romania a obținut o calificare istorica in optimile de finala de la EURO 2024 in urma rezultatului de egalitate inregistrat cu Slovacia, scor 1-1, in ultimul meci din grupa E. Datorita remizei albe dintre celelalte participante ale grupei, Ucraina și Belgia, naționala Romaniei merge mai departe in optimi…

Franța a emis oficial mandat de arestare pentru Bashar al-Assad. Dictatorul sirian și-a atacat propria populație cu gaz sarin in 2013

19:06, 26.06.2024 - Curtea de Apel din Paris a validat, miercuri, un mandat de arestare emis impotriva sangerosului dictator sirian, Bashar al-Assad, acuzat pentru mai multe atacuri cu arme chimice comise de armata siriana in anul 2013 impotriva rebelilor. Assad s-a confruntat cu o rebeliune generalizata pe care a incercat…

Protest cu peste 250.000 de persoane in Franța, impotriva extremei drepte, inainte de alegerile anticipate convocate de Macron

22:56, 15.06.2024 - Cel puțin 250.000 de persoane au ieșit, sambata, in Franța, sa protesteze impotriva creșterii influenței extremei drepte inaintea alegerilor legislative anticipate convocate de președintele Emmanuel Macron. In același timp, coaliția nou formata a stangii.

MAE: Nu se vor organiza secții de vot in unele state

16:26, 04.06.2024 - MAE a anunțat Ministerul Afacerilor Externe anunța ca nu se vor organiza secții de votare in unele state și orașe din strainatate, din motive obiective. In cadrul unei conferințe de presa, reprezentantul MAE , Iulian Ivan, a dat ca exemple Afganistan, Mali, Odesa și altele. „Din motive obiective, nu…

Vaccinul anti-COVID al AstraZeneca, retras de la comercializare de catre Comisia Europeana

23:06, 06.05.2024 - Comisia Europeana (CE) a notificat pe 27 martie ca, la solicitarea proprietarului – AstraZeneca –, retrage de maine, marți, autorizația de introducere pe piața a medicamentului, potrivit agenției EFE, citata de Extra. AstraZeneca justifica retragerea din cauza lipsei cererii și a surplusului de vaccinuri…

UE declara razboi Beijingului in cazul subvențiilor pentru firmele chineze. „Am devenit dependenți de gazele rusești. Sa nu repetam greșeala cu China”

09:56, 27.04.2024 - Europa arata ca este dispusa sa aiba o atitudine dura fața de China, noteaza publicația Politico intr-un articol in care analizeaza modul in care UE iși accelereaza acțiunile de combatere a ceea ce considera ca este un sprijin neloial acordat de Beijing companiilor care submineaza competitorii europeni.Anchetatorii…

Razboi Iran-Israel. Reactia Chinei, Germaniei, Frantei

09:55, 14.04.2024 - Atacul fara precedent al Iranului impotriva Israelului a generat reactii pe plan global. Seful diplomatiei europene Josep Borrell a condamnat „ferm” atacul „inacceptabil” lansat sambata seara de Iran impotriva Israelului. „El constituie o escaladare fara precedent si o amenintare grava la adresa securitatii…

Ce cred europenii despre rolul UE in lupta impotriva pandemiei COVID-19. Romanii, cei mai nemulțumiți

18:10, 02.04.2024 - Aproape 40% dintre europeni considera ca Uniunea Europeana s-a descurcat bine in lupta impotriva COVID-19, arata un sondaj Ipsos realizat in 18 țari, la comanda Euronews. Insa, romanii sunt printre cei mai nemulțumiți de raspunsul UE.


Ce parere ai despre aceasta stire?