Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria ortodoxiei in Transilvania, explicata teologilor de un academician

Publicat:

a vorbir despre rolul si insemnatatea in Transilvania in fata aproximativ 1.000 de oameni, intre care numerosi clerici si teologi, in cadrul evenimentului cultural organizat anual de Fundatia Mitropolitul Bartolomeu. au incheiat manifestareacu un recital.

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Personalitați careiene batjocorite! Mormintele protopopilor Marchiș au fost distruse

13:20, 08.06.2024 - Istoria locala a romanilor este un subiect care deranjeaza inca. In timp ce mormintele unor personalitați culturale și religioase de naționalitate romana sunt distruse la fel ca și unele case memoriale sau lacașuri de cultura, se preia  in administrare un lacaș de cult ce apaține comunitații evreiești.…

Robert Sighiartau: Ieșiți la vot! Sa trecem de la un sistem baronial, cu o caracatița puternica, la cetațeni

18:36, 07.06.2024 - Deputatul Robert Sighiartau, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Bistrița-Nasaud, ii indeamna pe locuitorii din județ sa iasa „cu mic, cu mare” la vot, pe data de 9 iunie, și astfel sa faca „marea schimbare” prin care „toata lumina va fi pusa asupra cetațenilor și nu asupra unui președinte…

Povestea satului scufundat din Ardeal, care atrage turiștii ca un magnet. Istoria a fost necruțatoare cu aceasta localitate - FOTO

17:50, 31.05.2024 - Transilvania a avut intotdeauna o istorie bogata și locuri speciale de vizitat, insa ceea ce da cu adevarat un plus valoare sunt localitațile de aici, fiecare avand o poveste sau o legenda impresionanta. Avem in Transilvania o mulțime de locuri frumoase, pline de verde, cu izvoare limpezi și cu o liniște…

Povestea satului scufundat din Ardeal: Frumusețea locului este data de istoria necruțatoare și de deciziile luate cu zeci de ani in urma - FOTO

16:35, 31.05.2024 - Transilvania a avut intotdeauna o istorie bogata și locuri speciale de vizitat, insa ceea ce da cu adevarat un plus valoare sunt localitațile de aici, fiecare avand o poveste sau o legenda impresionanta. Avem in Transilvania o mulțime de locuri frumoase, pline de verde, cu izvoare limpezi și cu o liniște…

Sarbatoare la Cetatea Devei. Istoria fortificației veche de aproape 800 de ani

09:31, 19.05.2024 - Cetatea Devei este una din cele mai insemnate fortificații medievale transilvanene, ridicata pe un deal aflat acum in mijlocul orașului la jumatatea secolului al XIII-lea, dupa marea invazie tatara din 1241, cel mai probabil de regele maghiar Bela al IV-lea. Ea avea menirea de a pazi intrarea dinspre…

Cele mai luxoase nave romanesti aveau cabine placate cu nuc satinat, sala de dans si cinema. Unde au disparut „Transilvania” si „Basarabia”

08:55, 07.05.2024 - Istoria celor mai luxoase nave romanești a inceput in perioada interbelica. Romania, prin Serviciul Maritim, a comandat la santierele navale Burnmeister & Wain din Copenhaga, Danemarca, doua nave de pasageri sau de croaziera care, la vremea respectiva, erau ultramoderne. Botezate „Transilvania” si „Basarabia”,…

Adunarea Naționala de la Blaj. 176 de ani de la marele eveniment care a influențat decisiv istoria Romaniei

10:55, 03.05.2024 - Pe 3 mai, se implinesc 176 de ani de cand a inceput Adunarea Naționala de la Blaj, una dintre marile adunari a romanilor din Transilvania din timpul Revolutiei de la 1848, prin care acestia si-au expus revendicarile naționale, politice si sociale.

Festivalul Concurs „Taragotul Maramuresean” a ajuns la cea de-a doua editie

19:10, 03.04.2024 - Ansamblul Folcloric National „Transilvania” organizeaza editia a II-a a Festivalului Concurs „Taragotul Maramuresean”, eveniment prin care se propune promovarea și valorificarea muzicii folclorice interpretata la taragot. Presedintele festivalului va fi maestrul Dumitru Dobrican a carui viața se impletește…


Ce parere ai despre aceasta stire?