Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Israelul a impus blocadă în Cisiordania de sărbătoarea evreiască Sukkot (armata)

Publicat:

Armata israeliana a anunțat duminica impunerea unei blocade stricte in Cisiordania pana luni noaptea cu ocazia sarbatorii evreiești de Sukkot (sarbatoarea corturilor) pentru a preveni un eventual atentat, relateaza AFP.

Toate punctele de trecere din Cisiordania spre Israel vor fi închise ca urmare a acestei sarbatori, care începe duminica seara, a precizat o purtatoare de cuvânt a armatei israeliene, adaugând ca derogari sunt prevazute pentru 'persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale'.

Israelul închide sistematic punctele de trecere

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Cu 5 dolari am cumparat doua oua.” Mancarea, un lux pentru palestinieni, chiar daca Israelul a ridicat interdicția vanzarii alimentelor in Gaza

11:40, 31.05.2024 - Armata israeliana a ridicat interdicția de a vinde alimente din Israel și din Cisiordania in Gaza ocupata, in timp ce ofensiva de pe campul de lupta sufoca ajutorul internațional, potrivit unor oficiali palestinieni, oameni de afaceri și lucratori umanitari internaționali, relateaza Libertatea.ro ,…

Israelul a ridicat interdicția de a livra alimente in Gaza, dar mancarea este prea scumpa pentru palestinieni

22:56, 30.05.2024 - Armata israeliana a ridicat interdicția de a vinde alimente din Israel și Cisiordania in Gaza ocupata, in timp ce ofensiva de pe campul de lupta sufoca ajutorul internațional, potrivit unor oficiali palestinieni, oameni de afaceri și lucratori umanitari internaționali, transmite Reuters.

Israelul bombardeaza Rafah in pofida ordinului Curții Internaționale de Justiție de incetare a focului

20:05, 25.05.2024 - Armata israeliana a bombardat sambata Rafah, in pofida ordinului Curtii Internationale de Justitie (CIJ) de a inceta imediat operatiunile sale in acest oras din sudul Fasiei Gaza, de unde au fugit sute de mii de persoane, transmite France Presse.

ONU acuza armata israeliana ca a blocat punctul de trecere de la Rafah in Gaza: „O sa ingroape operațiunea umanitara”

18:25, 07.05.2024 - ONU are accesul interzis de catre Israel prin punctul de trecere de la Rafah in Fasia Gaza, a anuntat marti organizatia, subliniind ca ajutorul nu mai poate patrunde pe teritoriul palestinian, relateaza AFP, potrivit Agerpres. 

Israelul a preluat controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fasia Gaza

10:10, 07.05.2024 - Armata israeliana a anunțat marți dimineața ca forțele israeliene au preluat controlul parții palestiniene a trecerii Rafah, care se invecineaza cu Egiptul in sudul Gazei, relateaza Reuters. Armata israeliana a confirmat ca Brigada sa blindata 401 a capturat marti dimineata partea dinspre Gaza a punctului…

Israelul a decis cum va ataca Iranul (presa)

21:50, 16.04.2024 - Israelul a decis cum va ataca Iranul (presa)Armata israeliana (IDF) a decis cum va contraataca Iranul și aliații sai, dar nu a stabilit inca momentul, au transmis mai multe surse pentru ziarul The Jerusalem Post.

Armata israeliana și-a retras trupele din sudul Fișiei Gaza

08:10, 08.04.2024 - Israelul și-a retras trupele din sudul Fișiei Gaza, inclusiv din orașul Khan Yunis, dupa luni de lupte impotriva mișcarii islamiste palestiniene Hamas, au anunțat duminica armata și presa israeliana. „Astazi, duminica, 7 aprilie, divizia de comando 98 a armatei israeliene și-a incheiat misiunea la Khan…

Armata israeliana a bombardat un complex militar al Miscarii Amal, ucigand sase dintre membrii lor

08:05, 06.04.2024 - Hezbollah-ul libanez si aliatul sau, miscarea Amal, au anuntat moartea a sase dintre membrii lor vineri, in urma bombardamentelor israeliene din sudul Libanului, in apropierea granitei cu Israelul, transmite AFP, citat de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?