Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Isărescu: Dezvoltarea prin creşterea exagerată a consumului, cauză a crizei în toate ţările din ECE

Publicat:

Cauzele crizei au fost foarte apropiate in cazul tuturor tarilor din si de Est, poate chiar similare, anume o crestere economica dezechilibrata, in esenta nesustenabila, in perioada anterioara, bazata pe consum si pe dorinta de catching up, a declarat guvernatorul a Romaniei (BNR), , cu ocazia lansarii cartii ”How Emerging Europe Came Through the 2008/09 Crisis”, de Bas B. Bakker si Christoph A. Klingen.

Citeste articolul mai departe pe capital.ro…  

Sursa articol: capital.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alexandr Muravschi: „Foarte puține decizii au fost indreptate spre dezvoltarea economiei”

06:10, 14.06.2024 - Creșterea economica in Republica Moldova depinde foarte mult de consensul din societate și de existența unei mase critice de paturi sociale ale populației care accepta mai mult sau mai puțin o idee naționala definita conceptual. O asfel de opinie a exprimat expertul independent, fostul vicepremier,…

Probleme uriașe pentru Romania, in cazul unui atac rusesc: 'Țarile NATO au doar 5% din capacitațile de aparare aeriana pentru a proteja Europa de un atac' (FT)

21:15, 30.05.2024 - Țarile NATO sunt capabile sa furnizeze mai puțin de 5% din sistemele de aparare aeriana necesare pentru a proteja țarile alianței din Europa Centrala și de Est de un atac la scara larga, scrie ziarul Financial Times (FT), citand calcule și surse interne ale NATO.

Emoții pentru Mugur Isarescu și șefii din Banca Naționala: Incepe batalia in Parlament (Surse)

13:26, 28.05.2024 - In perioada actuala, Parlamentul lucreaza foarte puțin, din cauza alegerilor locale și europarlamentare. Dupa 9 iunie, este posibila o ședința de plen reunit a Senatului și Camerei Deputaților in care sa fie aleasa noua conducere a Bancii Naționale a Romaniei.

Bloomberg: Mugur Isarescu, singurul candidat pentru postul de guvernator al BNR

00:36, 28.05.2024 - Actualul guvernator al Bancii Naționale a Romaniei, Mugur Isarescu, are cele mai mari șanse ca obțina inca un mandat de cinci ani, in postul pe care il ocupa acum la BNR, bucurandu-se de sprijinul celor mai mari formațiuni politice, reprezentate in Parlament, scrie Bloomberg. Legislativul și-a propus…

Țarile pentru care sanatatea femeilor conteaza. Romancele sufera din cauza sistemului sanitar

06:21, 23.05.2024 - Statele europene prioritizeaza in mod diferit sanatatea femeilor, o arata indexul global Hologic. Austria a avut succes in implementarea unui plan cuprinzator de acțiune pentru sanatatea femeilor, lansat in 2017, ceea ce a dus la poziționarea sa pe primul loc in topul clasamentului global.

Marcel Ciolacu da marele semnal: susținere totala pentru Mugur Isarescu/ VIDEO

13:01, 27.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu il sustine pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat la sefia Bancii Nationale. ”Romania are nevoie de stabilitate monetara si cred ca domnul Isarescu trebuie sa mai ia un mandat”, a anuntat Marcel Ciolacu la Prima TV.

Marcel Ciolacu: Ne dorim sa continuam actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze

10:55, 19.04.2024 -  Portul Constanta a devenit cel mai important hub de distributie a marfurilor la Marea Neagra pentru Europa Centrala si de Est! Dezvoltarea capacitatii acestuia este absolut necesara pentru intarirea rolului cheie de platforma logistica, in perspectiva procesului de redresare si reconstructie a Ucrainei”,…

Marian Morar: Spune un „NU” ferm drogurilor! Campia Turzii are viitor!

08:11, 03.04.2024 - Delicvența juvenila și consumul de stupefiante in randul tinerilor reprezinta probleme majore cu care se confrunta societatea noastra actuala. Combaterea acestor fenomene complexe necesita o abordare multidimensionala și o implicare activa a tuturor factorilor implicați: familie, școala, autoritați…


Ce parere ai despre aceasta stire?