Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Iranul își anunță intenția de a construi nave cu propulsie nucleară

Publicat:

Iranul și-a anunțat marți intenția de a construi nave cu propulsie nucleara, ca reacție la prelungirea cu zece ani a sancțiunilor americane, cu riscul tensionarii suplimentare a relațiilor bilaterale, transmite AFP.

Președintele Hassan Rohani a calificat drept 'încalcare' a acordului nuclear din 2015 prelungirea sancțiunilor de catre Congresul SUA și a cerut șefului Organizației Iraniene pentru (OIEA) 'sa planifice conceperea și producerea de motoare cu propulsie nucleara pentru transportul maritim'.

În 2012, în…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO Submarinul rusesc cu propulsie nucleara Kazan a pierdut placi de pe carena in drumul spre Cuba

21:00, 18.06.2024 - Unul dintre submarinele de ultima generație ale Rusiei, care a plecat din Cuba saptamana aceasta, se „dezmembreaza”, potrivit unui analist OSINT citat de Business Insider. Pe rețelele sociale au aparut imagini cu submarinul Kazan, de pe care au cazut panouri de izolare fonica.

Navele Rusiei și submarinul cu propulsie nucleara Kazan au ajuns in Cuba. Pentagonul e in alerta

10:31, 13.06.2024 - Patru nave ale Marinei de razboi ruse, inclusiv submarinul cu propulsie nucleara Kazan, au sosit in Cuba, intr-o escala de cinci zile. Mai multe nave de razboi americane au urmarit flota rusa in timp ce trecea pe langa statul Florida, in drum spre portul Havana.

Macron, in favoarea interzicerii telefoanelor inainte de 11 ani și a rețelelor inainte de 15 ani

15:46, 12.06.2024 - Dupa ce in trecut și-a anunțat intenția de a construi noi reactoare nucleare, Emmanuel Macron a vorbit, miercuri, in timpul discursului sau de la Belfort, despre intenția de a construi „opt noi reactoare nucleare” EPR2, care pana acum au fost doar studiate.

Iranul s-a suparat pe UE din cauza sancțiunilor: „Noi doar ne-am aparat. Ar fi trebuit aplicate Israelului”

10:05, 23.04.2024 - Sanctiunile anuntate de Uniunea Europeana dupa atacul iranian cu rachete si drone contra Israelului sunt „regretabile”, intrucat Teheranul a actionat pentru a se apara, a sustinut marti ministrul de Externe iranian, Hossein Amirabdollahian, informeaza Reuters.

Romania va construi o centrala nucleara la 140 de km de Ruse

07:00, 17.04.2024 - Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) a spus ca alegerea amplasamentului de la Doicesti (Romania) pentru instalarea unei centrale nucleare cu reactoare modulare mici conrespunde standadelor de siguranta ale Agentiei, a informat compania energetica romaneasca

Instalațiile nucleare din Iran au fost inchise in timpul atacului impotriva Israelului

10:46, 16.04.2024 - Iranul si-a inchis instalatiile nucleare duminica, in ziua atacului impotriva Israelului, a precizat luni directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA). Rafael Grossi a precizat ca este preocupat de posibilitatea unor represalii israeliene și a decis retragerea temporara a inspectorilor…

Sebastian Burduja, convins ca sectorul energiei nucleare va renaște. Romania ar putea finaliza proiectul Cernavoda

12:46, 09.04.2024 - Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este convins ca sectorul nuclear este pe punctul de a renaște. Daca in trecut oamenii erau sceptici cu privire la energia nucleara, astazi putem vorbi de o schimbare a viziunii susține acesta. Burduja a declarat, la finalul unei intalniri cu directorul general…

Alerta la centrala nucleara Zaporojie! Rusia acuza armata ucraineana ca ar fi lovit-o

19:01, 07.04.2024 - Armata ucraineana a lovit duminica cupola de deasupra unui reactor oprit al centralei nucleare Zaporojie, dar nivelurile de radiatii sunt normale si nu exista daune grave, a declarat administratia instalata de Rusia a centralei.Nu a fost imediat clar ce arma a fost folosita, dar administratia centrala…


Ce parere ai despre aceasta stire?