Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Iranul acuză Arabia Saudită că încearcă să agraveze "tensiunile în regiune"

Publicat:

incearca sa agraveze "tensiunile și confruntarile" in regiune, a declarat luni purtatorul de cuvant al diplomației iraniene, , ca reacție la decizia Riadului de a rupe relațiile diplomatice cu Teheranul, informeaza AFP și Reuters.

Potrivit lui Ansari, s-a folosit de atacul de sâmbata noaptea asupra ambasadei sale la Teheran ca pretext pentru a alimenta tensiunile. El a adaugat ca Teheranul este decis sa protejeze misiunile diplomatice straine.

Protestatari iranieni au luat cu asalt sâmbata noaptea ambasada…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kremlinul il acuza pe Secretarul General al NATO ca escaladeaza tensiunile prin afirmațiile legate de armele nucleare

14:55, 17.06.2024 - Afirmațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, despre desfașurarea armelor nucleare ale alianței, reprezinta o escaladare a tensiunilor, susține purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Borrell acuza ca unele țari europene incearca sa influențeze judecatorii CPI in dosarul lui Netanyahu

15:16, 24.05.2024 - Seful diplomatiei europene, Josep Borrell, a declarat vineri ca unele tari europene incearca sa-i intimideze pe judecatorii Curtii Penale Internationale din cauza dosarului impotriva liderilor israelieni, relateaza Reuters, potrivit Agerpres. El le cere sa nu mai intervina si sa respecte instanta.

Iranul s-a suparat pe UE din cauza sancțiunilor: „Noi doar ne-am aparat. Ar fi trebuit aplicate Israelului”

10:05, 23.04.2024 - Sanctiunile anuntate de Uniunea Europeana dupa atacul iranian cu rachete si drone contra Israelului sunt „regretabile”, intrucat Teheranul a actionat pentru a se apara, a sustinut marti ministrul de Externe iranian, Hossein Amirabdollahian, informeaza Reuters.

Erdogan il considera pe premierul israelian Netanyahu singurul responsabil pentru tensiunile din regiune

20:50, 16.04.2024 - Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sustinut marti ca premierul israelian Benjamin Netanyahu si conducerea statului evreu poarta intreaga raspundere pentru escaladarea recenta a tensiunilor din Orientul Mijlociu, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Erdogan il acuza pe Netanyahu: „E singurul responsabil pentru tensiunile din Orientul Mijlociu”

20:45, 16.04.2024 - Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a sustinut marti ca premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si conducerea statului evreu poarta intreaga raspundere pentru escaladarea recenta a tensiunilor din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Tensiuni diplomatice! Iranul convoaca mai mulți ambasadori europeni

15:36, 14.04.2024 - Ministerul iranian de Externe a anuntat ca i-a convocat pe ambasadorii Regatului Unit, Frantei si Germaniei pentru a protesta fata de comentariile facute de autoritatile din aceste tari in urma loviturilor iraniene impotriva Israelului din cursul noptii, relateaza Le Figaro si Reuters, conform news.ro.

Ingrijorate de un atac, SUA au cerut ajutorul vecinilor Iranului pentru a reduce tensiunile cu Israelul

11:11, 11.04.2024 - Trimisul SUA pentru Orientul Mijlociu i-a sunat pe ministrii de Externe din Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Qatar si Irak pentru a le cere sa transmita un mesaj Iranului prin care sa il indemne sa reduca tensiunile cu Israelul, in urma unui presupus atac aerian israelian asupra ambasadei Iranului…

Macron acuza Rusia ca incearca sa submineze Jocurile Olimpice. El spune ca exista planuri alternative pentru ceremonia de deschidere

21:05, 04.04.2024 - Rusia desfasoara o campanie de dezinformare pentru a submina Jocurile Olimpice de la Paris din aceasta vara, a declarat joi presedintele francez Emmanuel Macron la inaugurarea unui nou centru olimpic de inot, relateaza BBC si Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?