Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#insulina100/ Diabetul, scurtă istorie a acestei afecţiuni mortale până acum un secol

Publicat:

Diabetul apare atunci cand organismul nu produce suficient de multa insulina sau nu raspunde la insulina in mod normal, ambele situatii conducand la acumulari de glucoza in sange. Hormonul numit insulina permite celulelor corpului sa foloseasca glucoza ca sursa de energie. Cand secretia de insulina este insuficienta sau cand insulina nu-si indeplineste rolul in organism apare boala denumita diabet. Diabetul poate fi tinut sub control printr-o supraveghere atenta a dietei si a greutatii si prin exercitii fizice, ca supliment al tratamentului medical, conform portalului de stiri si informatii medicale…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Biblioteca Judeteana Ioan N. Roman Constanta prezinta vernisajul expozitiei Razboiul Rece. O scurta istorie a lumii impartite

11:35, 02.07.2024 - Biblioteca Judeteana "Ioan N. Roman" Constanta prezinta joi, 4 iulie 2024, de la ora 15:00, vernisajul expozitiei "Razboiul Rece. O scurta istorie a lumii impartite". Expozitia a fost realizata de Institututul Memoriei Nationale din Polonia si prezinta "istoria cutremuratoare a Razboiului Rece, a perioadei…

1 iunie: Ziua Internaționala a Copilului. Scurta istorie. Cum era sa fii copil in absența jucariilor, tabletelor și televiziunii

08:30, 01.06.2024 - 1 iunie: Ziua Internaționala a Copilului. Scurta istorie. Cum era sa fii copil in absența jucariilor, tabletelor și televiziunii 1 iunie: Ziua Internaționala a Copilului este sarbatorita la nivel mondial și este dedicata promovarii bunastarii și drepturilor copiilor. Aceasta zi este un prilej de a atrage…

1 iunie: Ziua Internaționala a Copilului. Scurta istorie a copilariei, din Antichitate, pana in Evul Mediu

06:00, 01.06.2024 - 1 iunie: Ziua Internaționala a Copilului. Scurta istorie a copilariei, din Antichitate, pana in Evul Mediu 1 iunie: Ziua Internaționala a Copilului este sarbatoritala nivel mondial și este dedicata promovarii bunastarii și drepturilor copiilor. Aceasta zi este un prilej de a atrage atenția asupra problemelor…

Un secol de istorie handbalistica la Sighișoara

15:05, 07.05.2024 - In arena sportiva a Salii Sporturilor „Radu Voina" din Sighișoara, se va desfașura sambata, 11 mai, un eveniment memorabil, pus la punct special pentru iubitorii de handbal și pentru toți cei ce simt pulsul sportului, pentru a sarbatori un secol de istorie handbalistica la Sighișoara. Intrarea va fi…

Istoria Dobrogei - Bibliografie:Eutropius (sec. IV) - Scurta istorie de la intemeierea Romei

17:01, 03.05.2024 - Eutropius a participat la campania impotriva Imperiului Persan in care a murit imparatul Iulian "Apostatul" 363 . El a indeplinit functia de magistermemoriae secretar in timpul domniei lui Valens 364 378 , la cererea caruia a scris in 369 o "Scurta istorie de la intemeierea Romei" pana la moartea imparatului…

Lavinia Pirva, mult prea provocatoare intr-o rochița scurta. Rar apare așa soția lui Ștefan Banica Jr: “Ești superba”

21:40, 30.04.2024 - Ștefan Banica Jr. și Lavinia Pirva reprezinta una dintre cele mai cunoscute cupluri din lumea artistica romaneasca. Perechea, alcatuita dintr-un artist carismatic și o prezența apetisanta, a reușit sa cucereasca inimile publicului prin povestea lor de dragoste. Fiecare apariție a lor in spațiul public…

Intrebarea care se afla pe buzele tuturor: Cum iți dai seama daca mananci de foame sau din plictiseala?

16:35, 26.04.2024 - Mecanismele metabolice și cognitive ale creierului sunt interconectate, ceea ce poate face ca reglarea apetitului sa fie mai problematica, scrie Mind Body Green.Știința reglarii apetituluiReglarea biologica și psihologica a apetitului și modul in care afecteaza sanatatea metabolica sunt incredibil de…

Semnele care anunța diabetul. 17 simptome de rezistența la insulina și prediabet.

10:06, 14.04.2024 - Rezistența la insulina crește semnificativ riscul de a dezvolta diabet. Partea și mai proasta este ca ai putea sa fii rezistent la insulina ani in șir, fara sa știi, pentru ca simptomele sunt vagi sau lipsesc cu desavarșire.


Ce parere ai despre aceasta stire?