Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Infectia cu Haemophilus influenzae tip b. Cum se transmite infectia

Publicat:

Haemophilus influenzae este denumirea data unor bacterii care determina la om infectii cu localizari diverse in organism: pneumonii, meningite, otite, epiglotite etc. In functie de diferentele antigenelor de la suprafata acestor bacterii, s-au identificat sase serotipuri majore notate cu literele de la a la f. Haemophilus influenzae tip b (Hib) este o bacterie care determina numeroase infectii severe in cazul copiilor sub 5 ani, formele grave afectand mai ales sugarii peste 2 luni.
Mod de transmitere
Focarul de infectie il reprezinta purtatorii asimptomatici, microbul fiind cantonat…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce simptome are boala „mancatoare de carne”. Bacteria se raspandește rapid in Romania

13:46, 26.06.2024 - Ce este Sindromul Șocului Toxic Streptococic (STSS)?STSS este o afecțiune rara, dar severa, cauzata de bacteria Streptococcus pyogenes, cunoscuta și sub numele de Strep A. Aceasta bacterie poate provoca infecții cutanate invazive severe, inclusiv fasciita necrozanta, o forma grava care afecteaza țesuturile…

Flutur anunța semnarea unui proiect de 3,4 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Clinic Județean cu echipamente in vederea reducerii riscurilor la infecții nosocomiale. ”Cu aceste dotari va crește gradul de siguranța al pacienților”

12:11, 07.06.2024 - Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat ca astazi a semnat un proiect de 3,4 milioane de euro pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgența ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu echipamente in vederea reducerii riscurilor la infecții nosocomiale. Flutur a precizat ca este vorba…

Primul vaccin contra unei infecții transmise de țanțarul tigru, aprobat de EMA

09:50, 03.06.2024 - Agenția Europeana a Medicamentului (EMA) a dat unda verde primului vaccin produs in Europa impotriva virusului Chikungunya, transmis omului de țanțarul tigru, avertizand, in același timp, ca schimbarile climatice ar putea favoriza raspandirea acestei infecții.  Infecția cu virusul Chikungunya este o…

Florin Piersic va reveni pe scena in iunie. Se face lumina cu privire la infecția care era sa-l doboare

18:00, 19.05.2024 - Florin Piersic susține ca va reveni, probabil, in iunie pe scena. Intre timp, se face lumina cu privire la infecția care l-a adus in stare grava la urgențe. Spitalul Militar din Cluj a precizat ca indragitul actor s-a infectat cu stafilococ auriu inainte de internare.

Actorul Florin Piersic este internat cu septicemie la Institutul „Matei Bals” din capitala, in stare stabila

02:05, 09.05.2024 - Actorul Florin Piersic, internat cu septicemie la Institutul „Matei Bals" din capitala, este in stare stabila, iar in acest moment viata nu ii este pusa in pericol, a precizat conducerea spitalului. Florin Piersic a fost transferat, aseara, de la Cluj-Napoca, unde fusese internat mai intai la Spitalul…

Descoperire epocala: plasticul viu, produs de bacterii

14:25, 03.05.2024 - Un colectiv de cercetatorii de la Universitatea San Diego. din California, au dezvoltat o forma biodegrdabila de poliuretan termoplastic (TPU), un plastic viu, comercial moale, dar durabil. Materialul este utilizat in producția de incalțaminte, covorașe, perne și spuma cu memorie. Practic, „plasticul…

Coafezele, in atenția ANAF. Program de „informare” pentru a le determina sa-și declare veniturile

13:05, 10.04.2024 - Coafezele, cosmeticienele și alți angajați din industria infrumusețarii care lucreaza pe cont propriu au intrat in atenția ANAF. Fiscul a inceput un program de „informare” pentru a le determina sa-și declare veniturile ca sa fie impozitate. Agentia Nationala de Administrare Fiscala deruleaza, la nivel…

Infecția care iți mananca creierul. Semnal de alarma in privința unei boli mortale

15:06, 02.04.2024 - Amiba Naegleria fowleri, care poate fi prezenta in apa de la robinet, precum și in rauri, iazuri și lacuri, omoara pana la 99 % dintre persoanele infectate, relateaza Daily Mail. Parazitul microscopic patrunde prin nas, se taraște prin pasajul nazal pentru a invada creierul, pe care apoi il mesteca…


Ce parere ai despre aceasta stire?