Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Incepe Anul Nou. Vezi pentru cine

Publicat:

Spre deosebire de anul civil, care incepe la 1 ianuarie, anul bisericesc incepe la 1 septembrie, pentru ca, dupa traditia mostenita din , in aceasta zi s-a inceput creatia lumii si, tot in aceasta zi, Si-ar fi inceput Mantuitorul activitatea Sa publica. bisericesc a fost instituit de catre la Sinodul I de la Niceea, cand s-a randuit sa se sarbatoreasca data de 1 septembrie ca un inceput al mantuirii crestinilor, in amintirea intrarii lui Hristos in mijlocul adunarii evreilor vestind tuturor 'anul bineplacut Domnului'. In centrul istoriei mantuirii

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Marturisirea lui Hristos – garanția mantuirii” – Predica Inaltpreasfințitului ...

11:05, 01.07.2024 - Textul Evangheliei care s-a citit face parte din Capitolul al X-lea al Evangheliei de la Sfantul Evanghelist Matei, primele sase versete (10, 32-35; 37-38), respectiv Capitolul al XIX–lea, ultimele patru versete (27-30). Iisus, vazand multimile „necajite si ratacite ca niste oi ...

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfantul Apostol Iuda, ruda Domnului, ocrotitorul celor disperați și deznadajduiți

07:10, 19.06.2024 - CALENDAR ORTODOX 2024: Sfantul Apostol Iuda, ruda Domnului, ocrotitorul celor disperați și deznadajduiți IiSfantul Apostol Iuda, ruda Domnului – 19 iunie   Sfantul Apostol Iuda a fost unul din cei doisprezece Sfinti Apostoli ai lui Hristos, tragandu-se din semintia lui David si a lui Solomon. El s-a…

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Atanasie (sec. IV) - Apologie impotriva arienilor

16:46, 04.05.2024 - Atanasie s a nascut in jurul anului 295. El a participat la Conciliul Ecumenic al Bisericii Crestine de la Niceea din 325 al saptelea si ultimul avand loc in 787 si a detinut demnitatea de episcop de Alexandria din 328 si pana la decesul sau din 373. A facut parte din suita lui Constantiu II unul din…

Traditii si obiceiuri de Joia Mare, inainte de Pastele 2024. De ce nu se lucreaza in aceasta zi

09:30, 02.05.2024 - Credinciosii crestin-ortodocsi sarbatoresc azi Joia Mare din Saptamana Patimilor, o zi plina de simboluri pentru crestinii ortodocsi din toata lumea. In Joia Mare se praznuieste spalarea picioarelor ucenicilor de catre Mantuitorul, Cina cea de Taina, rugaciunea din Gradina Ghetsimani si vinderea Domnului…

Paste 2024: Traditii si obiceiuri in Vinerea Mare

17:55, 29.04.2024 - Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca in aceasta zi a fost rastignit si a murit Mantuitorul lumii. Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca…

Duminica Floriilor – Prevestirea biruinței lui Hristos asupra morții

07:50, 28.04.2024 - Este Duminica Floriilor, a intrarii Domnului pe asin  in Ierusalim, intampinat cu ramuri și urale: Osana! Bine este cuvantat Cel ce vine in numele Domnului!” Duminica Floriilor prevestește biruința Domnului asupra morții. „Intrarea in Ierusalimul pamantesc pentru a patimi, a trece prin suferința și…

Imagine emoționanta cu Gigi Becali chiar de ziua numelui sau. Cum a fost surprins latifundiarul din Pipera

20:36, 24.04.2024 - Gigi Becali a stat patru ore la biserica de ziua sa de numeIntr-un cadru care i-a devenit familiar, Becali a fost vazut activ participand la slujba, cunoscand versurile cantecelor și implicandu-se in tot ce presupune ritmul serviciului religios. Acesta nu este un peisaj neobișnuit pentru cei care il…

Paștele ortodox și catolic pica in aceeași zi in 2025

13:50, 20.04.2024 - Paștele ortodox in 2025 va fi praznuit pe 20 aprilie. Paștele este sarbatoarea Invierii Domnului Iisus Hristos. Modul de calculare a datei Sfintelor Paști s-a stabilit la primul sinod ecumenic, ținut in anul 325 la Niceea. Sarbatoarea de Paște este momentul in care praznuim „omorarea morții, sfaramarea…


Ce parere ai despre aceasta stire?