Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Înălţarea 2018. Ce NU TREBUIE să faci pentru a nu atrage ghinionul, avertisment mai ales pentru femei. Tradiţii şi obiceiuri

Publicat:

Prin inaltarea Sa la cer, se incheie activitatea Sa de rascumparare a neamului omenesc din robia mortii si a pacatului, scrie ele.ro. Sarbatoarea cade intotdeauna la 40 de zile dupa Inviere, de aceea se serbeaza mereu in joia saptamanii a sasea dupa Pasti.

Exista obiceiul ca in aceasta zi, crestinii sa se salute cu "Hristos s-a inaltat!" Tot in aceasta zi, in bisericile noastre se face pomenirea generala a eroilor morti pe campurile de lupta, pentru ca sufletele lor sa se bucure de ajutorul Mantuitorului inaltat la cer. In unele parti de tara, in ajunul Inaltarii, seara, se pun frunze…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Inalțarea Domnului, superstiții și obiceiuri. De ce este interzis semanatul recoltelor și nu se dau sare și foc din casa

05:35, 13.06.2024 - Inalțarea Domnului este praznuita la 40 de zile dupa Inviere, in Joia din saptamana a VI-a, dupa Paști. Anul acesta o sarbatorim pe 13 iunie. Este cunoscuta in popor și sub denumirea de Ispas. In aceasta zi creștinii se saluta cu „Hristos S-a inalțat!” și „Adevarat S-a inalțat!”.

Ce se da de pomana de Inalțarea Domnului. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca de pe masa

00:25, 13.06.2024 - Ce se da de pomana de Inalțarea Domnului? Aceasta este o sarbatoare crestina esentiala care marcheaza incheierea prezentei fizice a lui Iisus Hristos pe pamant si ascensiunea  sa la cer. Hristos s-a inaltat la cer de pe Muntele Maslinilor, in vazul Apostolilor si a doi ingeri. Tradițiile sunt variate…

INALȚAREA DOMNULUI 2024. Ce se da de pomana de Inalțarea Domnului: tradiția respectata cu sfințenie de credincioși

14:21, 12.06.2024 - INALTAREA DOMNULUI 2024. Se spune ca, dupa Inviere, Iisus s-a mai aratat o data ucenicilor sai, pe Muntele Maslinilor, incredintandu-i de puterea sa si dandu-le ultimele invataturi. El a mancat alaturi de ucenici, asa cum facuse odinioara.  Dupa 10 zile, de Rusalii, Duhul Sfant avea sa se pogoare peste…

Inalțarea Domnului 2024, tradiții și obiceiuri. De ce este interzis sa folosești sarea in aceasta zi de mare sarbatoare

14:11, 12.06.2024 - Inalțarea Domnului 2024 celebreaza intoarcerea lui Iisus in Cer. Este sarbatorita, in general, intr-o zi de joi, la 40 de zile dupa Paște, deoarece, conform Bibliei, Iisus și-a adus apostolii pe Muntele Maslinilor, unde s-a inalțat inapoi la Cer la patruzeci de zile dupa Invierea sa. Credincioșii sarbatoresc…

A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești

11:50, 06.05.2024 - A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești. Invierea Domnului este Sarbatoarea care incununeaza mantuirea noastra intru Hristos. Ea reprezinta dispariția completa a pacatului și intoarcerea omului la condiția primordiala de fericire, la starea in care ne aflam inainte de neascultare,…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Cum se aprinde, de fapt, Lumina Sfanta. Dezvaluirile unui parinte despre detaliile neștiute ale miracolului de Paști

20:50, 01.05.2024 - Despre cum se vede Lumina Sfanta pe cer inainte de a fi adusa oamenilor pentru a fi impartașita cu aceștia, Parintele Pimen Vlad ofera o perspectiva unica asupra acestui miracol de Paști.„Lumina Invierii, ce se intampla.. ne-a lasat Dumnezeu ca in fiecare an sa traim o minune acolo, cum este de Inviere.…

Sambata lui Lazar – Superstiții și tradiții inainte de Florii

11:00, 27.04.2024 - Sambata lui Lazar, cunoscuta și sub numele de Moșii Floriilor se sarbatorește, in acest an, de creștinii ortodocși, la data de 27 Aprilie. Sambata lui Lazar este sarbatorita inainte cu o zi de Intrarea Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim. Aceasta zi marcheaza trecerea de la Postul Mare la Saptamana…


Ce parere ai despre aceasta stire?