Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

In Evul Mediu, Pamantul a fost afectat de un eveniment cosmic misterios

Publicat:

Japonezii au descoperit ca in anul 774 sau in 775, planeta noastra a fost afectata de o puternica sursa de radiatii, care a lasat "urme" pe toate continentele. Nu este clar care a fost sursa acestei iradieri masive.

Supernova este cel mai distrugator fenomen cosmic cunoscut

Urmele lasate de radiatia emisa de un eveniment cosmic misterios - produs in anul 774 sau 775 e.n. - au fost descoperite in inelele unor trunchiuri de arbori de catre cercetatorii japonezi, care nu au putut insa sa gaseasca o explicatie satisfacatoare pentru acest fenomen, informeaza lematin.ch.

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gata! Astazi, Terra ajunge la afeliu

10:16, 05.07.2024 -  Eveniment astronomic deosebit pentru planeta Pamant. Terra va ajunge la cel mai indepartat punct de Soare, punct cunoscut sub numele de afeliu. Pamantul atinge afeliul in fiecare iulie, iar anul acesta, planeta se va afla cel mai departe de soare vineri, 5 iulie. Adica, astazi. Cei mai cautați pantofi…

Pentru prima data in 18 ani va putea fi observat un fenomen astronomic rar pe cer

05:25, 15.06.2024 - In acest an, observatorii cerului vor putea fi martorii unui eveniment astronomic rar și spectaculos - prima " oprirea mare a lunii " din ultimii 18,6 ani. Acest fenomen are loc atunci cand Luna rasare și apune in punctele cele mai extreme de la orizont și se ridica in punctele cele mai inalte și cele…

Evoluția umana s-ar putea datora unui fenomen cosmic misterios

14:15, 11.06.2024 - In urma cu 2-3 milioane de ani, sistemul nostru solar a cunoscut un fenomen cu implicații la nivelul intregii galaxii. Este vorba despre ciocnirea cu un nor interstelar care a dus la schimbari climatice majore pe Terra și, implicit, asupra evoluției genului Homo.

Sub semnul indoielii sau cum se fabrica ignoranta

08:11, 14.05.2024 - Cristian Pirvulescu Intr-un an electoral in care razboiul hibrid va atinge cote nemaiintalnite, iar miturile conspiratiei vor crea tot mai multe fracturi culturale si societale in interiorul societatii romanesti, modul in care este fabricata dezinformarea nu poate fi un subiect anost. Iar dezinformarea…

„Mana lui Dumnezeu”, fotografiata in spațiu. Astronomii au surprins un fenomen cosmic greu de observat

07:05, 10.05.2024 - Ceea ce apare intr-o noua imagine realizata prin telescop ca o mana fantomatica ce se intinde prin univers spre o galaxie lipsita de aparare este un fenomen cosmic rar intalnit, dezvaluie astronomii, potrivit CNN.

Cine este barbatul misterios cu care a aparut Shakira la Met Gala 2024. Noul iubit nu i-a fost alaturi la eveniment

15:31, 08.05.2024 - Shakira a bifat o apariție spectaculoasa la Met Gala 2014. Frumoasa artista a pașit insoțita pe celebrele scari ale Muzeului Metropolitan de Arta din New York, insa nu de presupusul noi iubit. Cine este barbatul alaturi de care s-a afișat.

Alerta in Slanic Prahova din cauza strazii care s-a surpat. Craterul s-ar fi extins peste noapte: „Ne trezim ca ne inghite pamantul”

10:05, 26.04.2024 - Situație critica la Slanic Prahova, acolo unde o strada s-a surpat și a aparut un crater adanc de doi metri. Zeci de localnici au fost evacuați, iar cladirile din imprejurimi sunt in pericol. Specialiștii geologi sunt in zona și fac permanent masuratori. Pana se va veni cu o concluzie, perimetrul de…

EVENIMENT ASTRONOMIC Astazi, 8 aprilie, milioane de oameni vor asista la un fenomen inedit

15:20, 08.04.2024 - Pe data de 8 aprilie, milioane de oameni din America de Nord se vor bucura de un eveniment rar: o eclipsa totala de Soare. The post EVENIMENT ASTRONOMIC Astazi, 8 aprilie, milioane de oameni vor asista la un fenomen inedit first appeared on Informatia Zilei .


Ce parere ai despre aceasta stire?