Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În 2012, Uniunea Europeană a alocat 9% din buget pentru ajutorul extern

Publicat:

Bugetul cheltuit de anul trecut pentru politicile de dezvoltare si ajutor extern a fost in valoare de 13,8 miliarde de euro, aceasta suma reprezentand 9% din bugetul anual al UE, releva un raport publicat joi de , citat de agentia EFE.



Astfel, a devenit primul donator mondial pentru dezvoltare, prin alocarea a 55,2 miliarde de euro in vederea imbunatatirii conditiilor de viata si reducerii saraciei la nivel global.

Interventiile in conflicte precum cele din Siria sau Mali sau seceta din regiunea Sahel au reprezentat…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bugetul UE pentru anul 2025, propus de Comisia Europeana: Prioritațile executivului comunitar

10:31, 20.06.2024 - Comisia Europeana a propus miercuri, 19 iunie, un buget anual de 199,7 miliarde euro pentru Uniunea Europeana in 2025. Pachetul va fi completat cu aproximativ 72 de miliarde euro pentru plați in cadrul instrumentului NextGenerationEU, scrie adevarul.ro .

Raid israelian in Siria: loviturile aeriene ucid un numar mare de luptatori pro-regim

05:46, 03.06.2024 - Cel putin 12 luptatori pro-regim au fost ucisi in cursul noptii de duminica spre luni intr-un atac israelian care a vizat o fabrica dintr-o localitate in apropiere de Alep, in nordul Siriei, a indicat un ONG, scrie AFP, citat de AGERPRES.

Comisia Europeana a facut reguli stricte pentru Temu! Extre de multe produse vor fi interzise!

00:10, 01.06.2024 - Comisia Europeana a desemnat, vineri, in mod oficial Temu drept platforma online foarte mare, in temeiul Regulamentului privind serviciile digitale (RSD). Temu este o piata online cu o medie de peste 45 de milioane de utilizatori lunar in Uniunea Europeana.

Comisia Europeana: Ajutorul acordat Iranului pentru gasirea elicopterului prezidențial nu a fost motivat politic

13:06, 20.05.2024 - Comisia Europeana a transmis luni ca ajutorul pe care l-a oferit la solicitarea Iranului, pentru a cauta elicopterul cu care s-a prabușit președintele iranian Ebrahim Raisi, duminica, a fost acordat fara "motivatii politice".

Marcel Ciolacu: „O sa menținem ajutorul pe care il acordam refugiaților ucraineni”

10:55, 17.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Iasi ca Romania va continua sa acorde sprijn financiar refugiatilor ucraineni, precizand ca spera sa nu existe un nou exod, cum s-a intamplat la inceputul razboiului, relateaza News.ro.„O sa mentinem ajutorul pe care il acordam refugiatilor ucraineni.…

Comisia Europeana a trimis statelor membre propunerea de prelungire a masurilor privind ajutorul de stat

19:05, 12.04.2024 - Comisia Europeana a trimis statelor membre propunerea de prelungire a masurilor privind ajutorul de stat, dupa ce ele fusesera aprobate in 2022, ca urmare a crizei declansate de razboiul din Ucraina. Prelungirea are termen final 30 iunie, iar tarile Uniunii Europene pot acorda ajutoare de stat pentru…

Firmele romanești pot fi ajutate de Guvern - C.E. accepta o noua derogare de la regulile privind ajutorul de stat

15:40, 08.04.2024 - Comisia Europeana a aprobat luni reintroducerea schemei Romaniei de aproximativ 2,5 miliarde de euro (12,5 miliarde de lei) pentru sprijinirea companiilor in contextul razboiului declansat de Rusia impotriva Ucrainei, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

Atac israelian in Alep: cel puțin 36 de soldați sirieni uciși. Obiectivele vizate | VIDEO

07:46, 29.03.2024 - Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a anunțat ca cel puțin 36 de soldați sirieni au fost uciși intr-un atac israelian care a vizat regiunea Alep din nordul Siriei, in zorii zilei de vineri.


Ce parere ai despre aceasta stire?