Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

”Iedera”, de Grazia Deledda

Publicat:

Laureata a pentru literatura in 1926,  si-a inchinat opera Sardiniei si oamenilor acestui tinut. Iedera este o poveste despre sacrificiu. Annesa, protagonista romanului, comite un gest ale carei consecinte morale o vor urmari toata viata, iar eroismul ei consta in acceptarea culpabilitatii si in incercarea de a o depasi. Titlul carții este simbolic: iedera este chiar Annesa, tanara care este privita de Paulu și de ea insași ca o planta dependenta ce are nevoie permanent de un trunchi puternic care sa o susțina. Cred ca iedera este un titlu reprezentativ și pentru…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Laureata a Premiului Nobel pentru Pace: "Mark Zuckerberg este un dictator mai mare decat Rodrigo Duterte"

08:40, 27.06.2024 - Maria Ressa, jurnalista filipineza laureata a Premiului Nobel pentru Pace, a cerut platformelor tehnologice sa acționeze imediat pentru a impiedica alunecarea lumii spre fascism și sa protejeze democrația...

Zodiile care scapa de ghinion. Norocul le va urmari toata viața

22:00, 25.06.2024 - Zodiile care scapa de ghinion. Acești nativi vor avea mare noroc de acum inainte și reușesc sa rezolve toate problemele cu care s-au confruntat pana acum. Vezi ce surprize au pregatit astrele pentru tine și ce planuri duci cu brio la finalizare. Zodiile peste care da norocul Pentru Berbecii singuri,…

Aventura unui vlogger in cele mai periculoase zone din Israel și Palestina. „Daca un membru al familiei comite un atentat, parinții vor primi o pensie pe viața”

15:05, 16.06.2024 - Vloggerul Cosmin Avram face bilanțul celor 30 de zile petrecute in Israel și Palestina. A vorbit cu oameni din ambele tabere, a fost șocat de lejeritatea cu care israelienii se plimbau pe strazi cu mitraliere, dar și de faptul ca familiile palestinienilor care comit atentate primesc pensii.

In Salonul muzical din incinta casei familiei Doga, a avut loc lansarea volumului „Viața e ca o gama in Do major”

18:46, 20.05.2024 - In Salonul muzical din incinta casei familiei Doga, a avut loc lansarea volumului „Viața e ca o gama in Do major”, semnata de compozitorul Eugen Doga. Cartea a vazut lumina tiparului la editura bucureșteana „Anamarol” in aceasta primavara. Intre cele doua coperte se regasesc o seama de partituri ale…

Alice Munro, scriitoarea canadiana laureata a Premiului Nobel pentru Literatura, a murit la 92 de ani

12:01, 15.05.2024 - Scriitoarea canadiana Alice Munro, laureata a Premiului Nobel pentru Literatura in 2013, ale carei povestiri despre viața femeilor din micile comunitați canadiene au facut-o celebra... The post Alice Munro, scriitoarea canadiana laureata a Premiului Nobel pentru Literatura, a murit la 92 de ani appeared…

Scriitoarea canadiana Alice Munro, laureata a Premiului Nobel pentru Literatura, a incetat din viata la 92 de ani

19:31, 14.05.2024 - Scriitoarea canadiana Alice Munro, laureata a Premiului Nobel pentru Literatura, a incetat din viata luni, la varsta de 92 de ani, a anuntat marti cotidianul The Globe and Mail citat de Reuters, informeaza Agerpres.

Andrey Rublev, dezvaluire incredibila dupa ce a castigat titlul de la Madrid: „Nu m-am simțit atat de rau in viața mea. Sunt plin de medicamente”

14:50, 06.05.2024 - Andrey Rublev l-a invins pe Felix Auger-Aliassime in finala turneului Masters de la Madrid (4-6, 7-5, 7-5) și a cucerit al 16-lea titlu ATP din cariera. La conferința de presa, sportivul din Rusia a vorbit despre calvarul prin care a trecut pe toata durata competiției de la Caja Magica. Citește și:…

#StareaEducației: (INTERVIU) Lia Stoica, specialist in pedagogie preșcolara: “De la doi ani, copiii au nevoie de socializare, iar intre pedagog și copil trebuie sa existe o relație de incredere. Noi, adulții din viața copiilor, suntem stancile lor.”

09:05, 02.05.2024 - “Investiția in educație timpurie este una dintre cele mai importante investiții pe care o societate le poate face”, spunea James Hackman, profesor de economie și laureat al Premiului Nobel. Invațarea timpurie se refera la procesul de acumulare de cunoștințe și dezvoltare care are loc in primii ani de…


Ce parere ai despre aceasta stire?