Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Guyana a convocat ambasadorul Venezuelei în urma unui referendum privind regiunea Essequibo

Publicat:

Guyana l-a convocat pe ambasadorul venezuelean in urma unei masuri decise de tara acestuia de a organiza un referendum asupra statutului regiunii bogate in petrol Essequibo, regiune disputata, informeaza Rador.

Tensiunile referitoare la regiune au escaladat brusc saptamana trecuta, dupa ce Guyana a invitat licitatori pentru platforme petroliere.

Guyana administreaza regiunea de cateva decenii, dar Venezuela ii disputa dreptul asupra teritoriului de 160.000 de kilometri patrati.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Conflict diplomatic: Coreea de Sud l-a convocat pe ambasadorul rus in replica la acordul de aparare dintre Rusia si Coreea de Nord

13:01, 21.06.2024 - Coreea de Sud l-a convocat vineri pe ambasadorul rus la Seul dupa ce Rusia si Coreea de Nord, ambele aflate sub sanctiuni occidentale, au semnat un acord de aparare ce prevede 'o asistenta reciproca in caz de agresiune' asupra unuia dintre semnatari, transmite AFP, informeaza Agerpres.

Aceasta țara dorește sa se alature BRICS cit mai curind posibil

17:35, 06.06.2024 - Sprijinul BRICS este important pentru redresarea sectorului energetic al Venezuelei, țara se așteapta sa adere la bloc cit mai curind posibil. Acest lucru a fost anunțat in marginea Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF) de catre vicepreședintele țarii Jose Felix Rivas Alvarado.…

Conflict intre Iran și China. Regimul de la Teheran l-a convocat pe ambasadorul chinez dupa declarații privind insule disputate

15:55, 02.06.2024 - Ministerul de externe iranian l-a convocat pe ambasadorul chinez la Teheran pentru a protesta fata de o declaratie comuna a Chinei si Emiratelor Arabe Unite cu privire la trei insule din Golf revendicate si de EAU, a relatat, duminica, presa de stat iraniana, potrivit Reuters.

Inca o țara este pe cale sa se integreze in BRICS

12:00, 21.05.2024 - Venezuela este pe cale sa se alature BRICS și ar putea fi acceptata in curind in aceasta asociație internaționala. Declarația a fost facuta de președintele Republicii Bolivariene a Venezuelei, Nicolas Maduro. „Sper ca la summitul de la Moscova, dupa o mare victorie pe 28 iulie (alegerile prezidențiale…

Ambasadorul argentinian, convocat la Madrid dupa ce Javier Milei a numit-o „corupta” pe soția premierului spaniol Pedro Sanchez

10:50, 20.05.2024 - Ministrul afacerilor externe spaniol Jose Manuel Albares a anuntat luni ca l-a convocat pe ambasadorul Argentinei in Spania dupa afirmatiile controversate ale presedintelui argentinian Javier Milei la adresa sotiei premierului spaniol Pedro Sanchez.

Venezuela se pregatește de razboi la granița cu Guyana. Armata lui Maduro fortifica o insula anexata in anii '60

07:06, 16.05.2024 - Venezuela continua sa iși extinda infrastructura și tehnica militara in apropiere de granița cu Guyana, in timp ce președintele Nicolas Maduro și susținatorii sai amenința tot mai des ca vor anexa teritoriul bogat in petrol din țara vecina, potrivit CNN.

Ambasadorul francez in Rusia, convocat la Moscova, dupa ce ministrul francez de externe i-a facut „mincinoși” pe ruși

18:05, 12.04.2024 - Rusia l-a convocat vineri pe ambasadorul francez la Moscova, Pierre Levy, in urma unor declaratii pe care le considera „inacceptabile” ale ministrului francez de Externe Stephane Sejourne, care a apreciat luni ca Parisul nu are „interesul” sa discute cu Moscova.

Venezuela pregatește anexarea a jumatate din Guyana - Legea adoptata de Nicolas Maduro

03:10, 05.04.2024 - Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a adoptat o lege pentru crearea unui nou stat venezuelean in jurul regiunii bogate in petrol Essequibo din Guyana vecina, informeaza DPA, potrivit Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?