Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gripa aviară care s-a răspândit la vaci ar putea în curând să infecteze și oamenii. Noul virus este „periculos” și „greu de controlat”

Publicat:
Gripa aviară care s-a răspândit la vaci ar putea în curând să infecteze și oamenii. Noul virus este „periculos” și „greu de controlat”

Virusul gripei aviare care s-a raspandit printre vacile din SUA a facut un pas „periculos” inspre dobandirea capacitații de a infecta oamenii prin respirație, au avertizat cercetatorii citați de .

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol si foto: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta sanitara. Trei oameni bolnavi de gripa aviara. Avertizarile specialiștilor romani

23:15, 14.07.2024 - Alerta sanitara dupa ce trei persoane care sacrificau pasari bolnave de gripa aviara ar fi contractat virusul. Este vorba despre angajații unei ferme care se confrunta in prezent cu un focar de gripa. Specialiștii avertizeaza ca orice noua mutație poate face virusul transmisibil interuman.

Virusul gripei aviare, devine ”periculos” pentru om!

22:05, 09.07.2024 - Virusul gripei aviare, detectat in mai multe ferme de vaci de lapte din SUA, ar fi facut saltul ”periculos”, devenind capabil sa poata infecta oamenii prin respirație, transmite Sky News. Virusul H5N1, frecvent la pasari, a fost confirmat pana acum la bovine in peste 100 de ferme din 12 state din SUA.…

Gripa aviara s-a raspandit la vaci in SUA și ar putea in curand sa infecteze și oamenii: Noul virus este „periculos” și „greu de controlat”

09:45, 09.07.2024 - Virusul gripei aviare care s-a raspandit printre vacile din SUA a facut un pas „periculos” inspre dobandirea capacitații de a infecta oamenii prin respirație, au avertizat cercetatorii citați de Sky News, scrie digi24.ro .

Un nou studiu starnește frica: gripa aviara raspandita la vaci s-ar fi adaptat pentru a infecta oamenii

07:46, 09.07.2024 - Un studiu publicat luni ofera noi dovezi conform carora virusul H5N1 care provoaca in prezent o epidemie de gripa aviara la bovinele din SUA ar putea fi adaptat pentru a infecta mai bine oamenii decat alte tulpini de virus aflate in circulație.

Oamenii de stiinta se tem de gripa aviara. „O pandemie care se desfasoara cu incetinitorul”

16:16, 01.07.2024 - Oamenii de stiinta care urmaresc raspandirea gripei aviare sunt din ce in ce mai ingrijorati de faptul ca lacunele in monitorizare ii pot tine cu cativa pasi in urma momentului izbucnirii unei noi pandemii, potrivit interviurilor Reuters cu mai mult de o duzina de experti importanti.

Gripa aviara face prima victim umana. Cum se transmite și cum sa te protejezi

16:51, 06.06.2024 - Un barbat a murit dupa ce s-a infectat cu virusul gripei aviare A(H5N2). Deși cazurile la om sunt rare, acest incident marcheaza primul deces uman confirmat și primul caz global de infecție cu virusul A(H5) la o persoana.

Breaking- A fost confirmat primul caz de gripa aviara transmisa de la o vaca la un om: Cum se manifesta virusul

15:55, 16.05.2024 - Gripa aviara inalt patogena A(H5N1), care se raspandește in intreaga lume din 2020, a fost transmisa de la o vaca la un fermier din SUA. Este prima transmitere confirmata de la vaca la om a acestui virus.

Lumea, fața in fața cu o noua pandemie: Gripa aviara, trecuta la vaci, pune Europa in alerta

18:35, 03.05.2024 - Virusul gripei aviare a infectat acum și vacile și se raspandește rapid in turmele din Statele Unite, ceea ce starnește ingrijorare printre oamenii de știința. Conform unui studiu recent, una din cinci mostre de lapte prelevate de la vanzarea cu amanuntul din Statele Unite a fost testata pozitiv pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?