Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gheţarii din Anzii Peruvieni, formaţi în 1.600 de ani, s-au topit în doar 25 de ani FOTO

Publicat:

Potrivit comunitatii stiintifice, aceasta topire a ghetarilor andini reprezinta cel mai recent indicator al faptului ca incalzirea globala a afectat echilibrul natural al planetei.

Dovezile provin din monitorizarea marginilor calotei glaciare Quelccaya din Peru, considerata cea mai mare calota glaciara tropicala din lume. Topirea ei rapida din epoca moderna a scos la suprafata o serie de plante care au ramas captive atunci cand gheturile au inceput sa avanseze, in urma cu cateva mii de ani.

Datarea acestor plante, prin utilizarea unei izotop radioactiv de carbon, asupra tesuturilor…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Aceasta floare ar putea fi definita ca inteligenta, spun oamenii de știința

03:10, 15.06.2024 - In lumea noastra, unde inteligența este adesea asociata cu creierul și sistemele nervoase complexe, natura ne surprinde din nou prin comportamentele uimitoare ale unor plante. Recent, un studiu controversat susține ca anumite specii de plante pot fi considerate inteligente, redefinind modul in care…

Workshop organizat de Facultatea de Silvicultura

03:05, 15.06.2024 - Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, printr-o echipa a Facultații de Silvicultura, participa la un important proiect de citizen science, cofinanțat de Uniunea Europeana prin programul Orizont Europa. Cu un buget total de peste 5 milioane de euro, proiectul ECHO Implicarea cetațenilor in știința…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

O noua tehnologie a oferit raspunsul referitor la apartenența fosilelor vechi de 100 de milioane de ani

04:26, 13.06.2024 - Un studiu condus de Universitatea din New Curtin a scos la iveala oase fosilizate vechi de 100 de milioane de ani, descoperite in vestul Queensland, Australia, aparținind unei specii de pterozaur recent identificate, o reptila zburatoare formidabila care a trait printre dinozauri. Studiul a fost publicat…

Cum ții tanțarii la distanța. Cele mai bune soluții fara insecticid

12:25, 04.06.2024 - 30 de milioane de ani de existenta pe Terra, 800 de batai ale aripilor pe secunda, 3.000 de specii si milioane de oameni care mor anual din cauza bolilor transmise prin intepatura lor. Cifrele sunt impresionante pentru o fiinta care masoara intre 3,17 si 19 milimetri si cantareste numai 2,49 miligrame.Pericolul…

Cum a fost omorata Raisa, copila de doi ani, de catre varul criminal. Detalii șocante din ancheta

12:36, 30.05.2024 - Cum a fost omorata Raisa din DoljLuni, poliția a fost alertata cu privire la dispariția Raisei , suspectand imediat ca ar fi fost victima unor acțiuni violente. Dupa cautari intense, trupul micuței a fost descoperit intr-o zona cu vegetație densa, in spatele imobilului unde fusese vazuta ultima data…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…


Ce parere ai despre aceasta stire?