Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Germania: Un candidat al extremei drepte, respins pentru o funcție parlamentară importantă

Publicat:

Parlamentari germani au respins marți cu o majoritate covarșitoare, intr-o prima runda de vot, un candidat propus de formațiunea de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) pentru un post important in conducerea parlamentului federal, relateaza DPA.

Dar 115 parlamentari din cei 703 care au votat l-au susținut pe pentru postul de vicepreședinte al parlamentului, ceea ce înseamna ca el a primit voturi și din partea membrilor celorlalte blocuri politice din Bundestag, AfD având doar 92 de mandate.

AfD a mai suferit o înfrângere…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pricolele creșterii extremei drepte in UE. Slabirea sprijinului pentru Ucraina este o chestiune de viața sau de moarte

15:46, 12.06.2024 - Așa cum era de așteptat, alegerile europene au dus la o creștere a partidelor populiste și naționaliste, in special in Franța și Germania. In loc sa paraseasca UE, naționaliștii au decis sa o preia. Totuși, este o preluare foarte agresiva, iar guvernele europeane au reacționat cu teama și furie, scr

Nou atac cu cuțitul in Germania. Un politician de extrema dreapta a fost injunghiat pe strada

12:05, 05.06.2024 - Un politician din partidul de extrema dreapta „Alternativa pentru Germania” (AfD) a fost injunghiat marti seara cu un cutit in orasul Mannheim, din vestul Germaniei. Incidentul a avut loc la cateva zile dupa ce un barbat a atacat cu cuțitul mai multe persoane la o demonstrație din centrul orașului.

Marine Le Pen, sefa extremei drepte franceze, ii considera pe aliatii germani din AfD prea toxici. „E timpul sa facem o ruptura clara”

14:10, 22.05.2024 - Sefa extremei drepte franceze, Marine le Pen, a declarat miercuri ca partidul sau, Rassemblement National (RN), trebuie sa rupa legaturile cu Alternativa pentru Germania (AfD), tot de extrema dreapta, sugerand ca formatiunea germana a devenit un aliat prea toxic inaintea alegerilor europene din iunie.

Un politician al partidului de extrema-dreapta AfD din Germania a fost lovit cu o scrumiera in cap. Ce a declarat atacatorul

12:26, 17.05.2024 - Un membru al parlamentului regional al partidului de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost ranit dupa ce i-a fost aruncata in cap o scrumiera intr-un bar din orasul Schwerin din nordul Germaniei.

Lider al extremei drepte din Germania a fost amendat dupa ce a strigat un slogan interzis

23:16, 15.05.2024 - Bjorn Hocke, una dintre cele mai radicale figuri ale Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, de extrema dreapta), a fost condamnat de justiția germana la plata unei amenzi in valoare de 13.000 de euro pentru utilizarea unui slogan nazist, potrivit raportului AFP.

SPD din Germania a respins ideea apararii spațiului aerian ucrainean dinspre teritoriul NATO

22:51, 12.05.2024 - Șeful fracțiunii din Bundestag a Partidului Social Democrat din Germania (SPD), Rolf Mutzenich, a calificat ideea de a apara partea de vest a spațiului aerian al Ucrainei dinspre teritoriul țarilor NATO ca fiind extrem de periculoasa, informeaza Rador Radio Romania.

Legaturile extremei drepte cu Moscova au pus Germania in alerta. „AfD se poarta ca o prelungire a statului terorist Rusia”

07:05, 16.04.2024 - Pentru a lua parte la o sesiune cu ușile inchise a Parlamentului german, deputații trebuie sa iși blocheze telefoanele și sa le lase afara. In sala de ședințe, ei nu au voie nici macar sa iși ia notițe. Pentru mulți politicieni, insa, aceste precauții impotriva spionajului par sa fie doar o farsa și…

Zelenski critica din nou Occidentul

10:51, 10.04.2024 - Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat din nou sustinerea insuficienta cu arme din partea Occidentului in lupta sa impotriva invaziei ruse, informeaza dpa. „Partenerii nostri au anumite arme de care noi avem nevoie astazi pentru a putea supravietui. Si eu pur si simplu nu inteleg de ce…


Ce parere ai despre aceasta stire?