Gastronomie... cu umor (9). Ghinda cea salvatoare
Publicat:Ghinda.Se știe ca in vremurile de razboi, foamete și criza, cafeaua a fost inlocuita cu produse obținute din prajirea cicorii și a ghindelor de stejar uscate, sau a diferitelor cereale ca orzul, malțul, secara ori nautul. Cititorii mai in varsta iși amintesc, desigur, de "nechezolul" ...
Citeste articolul mai departe pe monitorulsv.ro…
Sursa articol: monitorulsv.ro
Stiri pe aceeasi tema
Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorala”, inundata la prima ploaie
09:25, 16.06.2024 - Dupa cum se poate vedea din imagini și dupa cum ne-a precizat cititorul nostru, este vorba de o lucrare realizata de Primaria Telega în plina campanie electorala, deci am putea spune ca și lucrarea este electorala. S-a dorit amenajarea unui podeț prin amplasarea unor traverse, dar la prima ploaie…
Editurile din Romania cu cele mai mari afaceri. Revelația anului 2023 a raportat un profit net de 2,7 milioane de euro
11:06, 08.06.2024 - S-au stins ecourile Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024. Dincolo de metafore, șabloane, poze pe Facebook (like-uri și inimioare), entuziasm bine temperat, bucurii generate de intalnirile cu scriitorii romani in „carne și oase”, pentru editori raman vanzarile. Ca și in anii precedenți, marile…
Spania a gasit soluția salvatoare ca echipele de club și naționala sa nu fie excluse din toate competițiile!
13:26, 01.05.2024 - Vicente del Bosque (73 de ani), fost selecționer campion mondial și european cu naționala Spaniei, a fost numit ieri cu titlu interimar la Federație (RFEF) pentru a umple vidul de putere și a rezolva grava criza de identitate pana la alegerea noului președinte. Implicarea guvernului i-a adus RFEF un…
Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicata excelenței in gastronomie
15:25, 23.04.2024 - Chef Richard Abou Zaki a primit ieri, la Milano, in cadrul galei Identita Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței in arta gastronomica a premiat tinerele talente in domeniul culinar cu varste sub 40 de ani, Chef…
FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabila, invitați la Buzau
11:15, 20.04.2024 - Buzaul gazduiește in premiera „Conferința Slow Food Romania”, in data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Bratianu, in intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima data la Buzau comunitațile Slow Food din Romania, precum și pasionații de mancare artizanala din intreaga țara. In completarea…
Pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face fața prețurilor mari - sondaj
19:30, 13.04.2024 - Pensionarii au nevoie de o indexare a pensiei mai mare pentru a face fața prețurilor mari, cel puțin asta arata datele unui sondat de opinie realizat in rindul cititorilor Noi.md Cititorii noștri au fost indemnați sa raspunda la urmatoarea intrebare: Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% Astel,…
Intervenție salvatoare la Spitalul Județean Timișoara
09:20, 09.04.2024 - Intervenție salvatoare la Spitalul Județean Timișoara. Primul pacient cu hepatectomie majora centrala pe ficat cirotic pentru hepatocarcinom voluminos cu invazie și tromboza de vena hepatica medie - afecțiune care limiteaza speranța de viața...
Andrei Gorzo și Mihai Iovanel in dialog cu cititorii cinefili despre cel mai recent volum
11:30, 08.04.2024 - Andrei Gorzo și Mihai Iovanel vor avea doua intalniri cu cititorii cinefili clujeni, cu prilejul lansarii volumului "Desene miscatoare. Dialoguri despre critica si cinema", aparut de curand la Editura Polirom.