Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gastronomie... cu umor (9). Ghinda cea salvatoare

Publicat:

 Ghinda.Se știe ca in vremurile de razboi, foamete și criza, cafeaua a fost inlocuita cu produse obținute din prajirea cicorii și a ghindelor de stejar uscate, sau a diferitelor cereale ca orzul, malțul, secara ori nautul. Cititorii mai in varsta iși amintesc, desigur, de "nechezolul" ...

Citeste articolul mai departe pe monitorulsv.ro…  

Sursa articol: monitorulsv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorala”, inundata la prima ploaie

09:25, 16.06.2024 - Dupa cum se poate vedea din imagini și dupa cum ne-a precizat cititorul nostru, este vorba de o lucrare realizata de Primaria Telega în plina campanie electorala, deci am putea spune ca și lucrarea este electorala. S-a dorit amenajarea unui podeț prin amplasarea unor traverse, dar la prima ploaie…

Editurile din Romania cu cele mai mari afaceri. Revelația anului 2023 a raportat un profit net de 2,7 milioane de euro

11:06, 08.06.2024 - S-au stins ecourile Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024. Dincolo de metafore, șabloane, poze pe Facebook (like-uri și inimioare), entuziasm bine temperat, bucurii generate de intalnirile cu scriitorii romani in „carne și oase”, pentru editori raman vanzarile. Ca și in anii precedenți, marile…

Spania a gasit soluția salvatoare ca echipele de club și naționala sa nu fie excluse din toate competițiile!

13:26, 01.05.2024 - Vicente del Bosque (73 de ani), fost selecționer campion mondial și european cu naționala Spaniei, a fost numit ieri cu titlu interimar la Federație (RFEF) pentru a umple vidul de putere și a rezolva grava criza de identitate pana la alegerea noului președinte. Implicarea guvernului i-a adus RFEF un…

Juratul Chefi la cuțite, Richard Abou Zaki, desemnat cel mai bun Chef din Italia la gala de la Milano dedicata excelenței in gastronomie

15:25, 23.04.2024 - Chef Richard Abou Zaki a primit ieri, la Milano, in cadrul galei Identita Golose – Le Guide Ristoranti 2024, premiul pentru cel mai bun Chef din Italia. Cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței in arta gastronomica a premiat tinerele talente in domeniul culinar cu varste sub 40 de ani, Chef…

FOTO / Pasionații de produse artizanale și gastronomie sustenabila, invitați la Buzau

11:15, 20.04.2024 - Buzaul gazduiește in premiera „Conferința Slow Food Romania”, in data de 24 mai, la Centrul Muzeal „I.C. Bratianu, in intervalul orar 10.00-16.30. Conferința reunește pentru prima data la Buzau comunitațile Slow Food din Romania, precum și pasionații de mancare artizanala din intreaga țara. In completarea…

Pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face fața prețurilor mari - sondaj

19:30, 13.04.2024 - Pensionarii au nevoie de o indexare a pensiei mai mare pentru a face fața prețurilor mari, cel puțin asta arata datele unui sondat de opinie realizat in rindul cititorilor Noi.md Cititorii noștri au fost indemnați sa raspunda la urmatoarea intrebare: Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% Astel,…

Intervenție salvatoare la Spitalul Județean Timișoara

09:20, 09.04.2024 - Intervenție salvatoare la Spitalul Județean Timișoara. Primul pacient cu hepatectomie majora centrala pe ficat cirotic pentru hepatocarcinom voluminos cu invazie și tromboza de vena hepatica medie - afecțiune care limiteaza speranța de viața...

Andrei Gorzo și Mihai Iovanel in dialog cu cititorii cinefili despre cel mai recent volum

11:30, 08.04.2024 - Andrei Gorzo și Mihai Iovanel vor avea doua intalniri cu cititorii cinefili clujeni, cu prilejul lansarii volumului "Desene miscatoare. Dialoguri despre critica si cinema", aparut de curand la Editura Polirom.


Ce parere ai despre aceasta stire?