Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fructele acre şi controlul colesterolului. De ce este bine să mâncăm un măr zilnic

Publicat:

Ca si cauze principale ale cresterii nivelului de colesterol se numara alimentatia, stresul, istoricul familial sau greutatea, ca sa ne referim doar la cele mai importante.

, specialist in nutritie din Slatina, afirma ca hipercolesterolemia (nivelul crescut al colesterolului) se intalneste cu precadere in cazurile persoanelor care prezinta hipotiroidism, sedentarism prelungit, boli pancreatice - diabet zaharat sau pancreatita cronica, dieta bogata in grasimi si colesterol, obezitate, ingurgitarea unor medicamente din categoria progestativelor, steroizilor analobizanti, corticosteroizi,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: cele mai sanatoase 5 alimente din lume

10:45, 17.06.2024 - Alimente sanatoase, cele mai sanatoase? Conform unui studiu recent din American Journal of Public Health, exista cinci alimente care mancate cu regularitate, pot contribui la imbunatațirea starii de sanatate, fizica și mentala. Accesul la ele e la indemana oricui. Uleiul de masline Conform studiului…

Fructele care te pot ingrașa cel mai mult. La ce anume sa fii atenta data viitoare cand mergi la cumparaturi

14:26, 23.05.2024 - Se apropie vara și ne dorim sa avem o silueta de invidiat.Specialiștii ne sfatuiesc sa fim atente la alimentele pe care le consumam și sa nu cadem in capcana de a manca alimente in exces. Mai jos gasești cateva fructe care te pot ingrașa daca nu ești atenta.Fructele care te pot ingrașa cel mai multMajoritatea…

'Este nemaipomenita!' Planta care ajuta la scaderea tensiunii arteriale și la scaderea colesterolului rau

08:51, 19.05.2024 - Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, in cadrul emisiunii Adevaruri ascunse, despre o planta care are extrem de multe beneficii pentru sanatatea noastra.„Aici știu ca nu e moda cu hrișca, dar e va rog sa o faceți, pentru ca este foarte buna sub forma de piure, cu un sos.

Cand poți manca dulciuri fara sa te ingrași. Trucul care te va ajuta sa te delectezi cu bunatați fara sa adaugi kilograme in plus

23:21, 10.05.2024 - Mancarea de dulciuri este unul dintre cele mai mari temeri ale oamenilor care incearca sa mențina o dieta sanatoasa. De fapt, mulți dintre noi simțim ca nu putem renunța la bunatațile pe care le indragim, in special in ceea ce privește dulciurile. Dar, conform specialiștilor, exista un secret pentru…

Cand poți manca dulciuri fara sa te ingrași. Trucul care te va ajuta sa te delectezi cu bunatați fara sa adaugi kilograme in plus

22:40, 09.05.2024 - Mancarea de dulciuri este unul dintre cele mai mari temeri ale oamenilor care incearca sa mențina o dieta sanatoasa. De fapt, mulți dintre noi simțim ca nu putem renunța la bunatațile pe care le indragim, in special in ceea ce privește dulciurile. Dar, conform specialiștilor, exista un secret pentru…

Cum sa scapi de stresul de la locul de munca și de dependența de vicii: 5 idei practice și utile

10:15, 02.05.2024 - Inevitabil, la locul de munca apar și momente stresante, acestea fiind principalele motive pentru care oamenii recurg la vicii. Cu toate acestea, gestionarea eficienta a stresului nu numai ca imbunatațește sanatatea mintala și fizica, dar poate crește și productivitatea. In acest articol, vom explora…

Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: „E mai rau pentru organism sa nu le mancam deloc”. Ce soluții avem ca sa mancam totuși sanatos?

14:55, 25.04.2024 - O analiza recenta a Autoritații Naționale Fitosanitare arata ca in peste 40% din legumele romanești sunt urme de pesticide, iar in unele produse cantitațile de substanțe periculoase detectate au fost cu mult peste nivelul maxim admis. Mararul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arata raportul.…

Cașcavalul se numara printre alimentele ușor de falsificat. Trucul care te ajuta sa testezi calitatea lui

21:20, 24.04.2024 - Din pacate, cașcavalul se numara printre alimentele ușor de falsificat, insa exista cateva trucuri simple care ne pot ajuta sa ne dam seama daca produsul ales este autentic sau nu.In prezent, cașcavalul este ușor de falsificat, fiind vorba despre un real pericol pentru sanatate.


Ce parere ai despre aceasta stire?