Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Focile stiu sa doarma in apa doar cu o jumatate a creierului, in timp ce emisfera dreapta ramane treaza - studiu

Publicat:

Focile stiu sa doarma in apa doar cu jumatatea stanga a creierului, in timp ce jumatatea dreapta ramane treaza, au anuntat miercuri cercetatori ai din (UCLA) si ai celei din Toronto, scrie AFP.

Studiul lor, publicat in Journal of Neuroscience, identifica substantele chimice care permit mentinerea unei parti a creierului treaza, in timp ce cealalta doarme.

"Este uluitor din punct de vedere biologic", spune unul dintre cercetatori, profesorul din Toronto, citat intr-un comunicat. "Focile dorm in aceasta maniera cand sunt…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Substantele care pot incetini imbatranirea creierului

08:51, 27.05.2024 - Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienti, care sunt promitatoare si au asocieri favorabile cu masurile de performanta cognitiva si de sanatate a creierului, transmite News.ro. Oamenii de stiinta studiaza de mult timp creierul cu scopul de a ajuta la o imbatranire mai sanatoasa.…

Nopțile caniculare maresc riscul de accident vascular cerebral

06:40, 27.05.2024 - Potrivit unui recent studiu, temperatura ridicata in timpul nopții marește riscul de accident vascular cerebral, in special in cazul persoanelor varstnice și al femeilor. Studiul a fost publicat in revista Neuroscience. Avertismentul autorilor acestui studiu apare pe fondul incalzirii globale și al…

Descoperire fantastica a oamenilor de știința: ce substanțe nutritive pot sa incetineasca semnificativ imbatranirea creierului

18:30, 26.05.2024 - Oamenii de stiinta studiaza de mult timp creierul cu scopul de a ajuta la o imbatranire mai sanatoasa. In timp ce se cunosc multe despre factorii de risc pentru imbatranirea accelerata a creierului, s-au descoperit mai putine modalitati de identificare a cailor de prevenire a declinului cognitiv.Exista…

Ce inseamna daca ți se face ”pielea de gaina” atunci cand asculți muzica. Un studiu a explicat acest fenomen

07:30, 18.05.2024 - Matthew Sachs, absolvent al Facultații Harvard, a studiat persoanele care se infioara la auzul muzicii, dorind sa descopere motivul apariției pielii de gaina.Studiul a fost efectuat pe 20 de studenți, dintre care 10 erau foarte sensibili la sunete, pe cand ceilalți 10 nu aveau nicio reacție, scrie Indy100.com.Sachs…

Cercetatorii au descifrat sindromul inimii frante

19:51, 17.05.2024 - Creierul uman contine bazele „sindromului inimii frante”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de stiinta italieni de la Spitalul Universitar din Foggia, transmite ANSA. Echipa specializata in medicina nucleara, a carei cercetare a fost publicata in Journal of the American College of Cardiology…

Sentimentul de furie poate afecta sanatatea vaselor de sange

11:25, 03.05.2024 - Furia iți poate afecta funcția vaselor de sange, arata un studiu. Ați simțit vreodata ca furia va curge prin vene? Ei bine, acest lucru nu este prea departe de adevar, potrivit unei noi cercetari, relateaza CNN. Sentimentele de furie afecteaza in mod negativ sanatatea vaselor de sange, potrivit unui…

Cercetatori renumiți din țara și din strainatate la un eveniment științific in domeniul neuropatologiei și neuroștiințelor la Targu Mureș

03:10, 23.04.2024 - UMFST G.E. Palade Targu Mureș gazduiește, in perioada 22 – 24 aprilie 2024, un eveniment științific in domeniul neuropatologiei și neuroștiințelor intitulat "Teaching workshop of the ISN and a course in Neuropathology and Neuroscience", care se bucura de prezența unor cercetatori renumiți din țara și…

Cercetatori din tara si strainatate, demersuri pentru dezvoltarea neuropatologiei din Romania

18:05, 22.04.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie "George Emil Palade" din Targu Mures gazduieste incepand de luni, timp de doua zile, evenimentul stiintific "Teaching workshop of the ISN and a course in Neuropathology and Neuroscience", cu participare internationala, acesta fiind un demers…


Ce parere ai despre aceasta stire?