Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fermierii cer declararea stării de calamitate datorate secetei. Petre Daea: Soluţiile le-am discutat cu ei

Publicat:

, , a discutat marti, cu unul dintre fermierii care au cerut declararea starii de calamitate datorate secetei, precizand ca a vazut care este situatia in zece judete si ca va prezenta o solutie astfel incat fermierii sa nu fie penalizati.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Peste 3.200 hectare de cereale, calamitate din cauza secetei in proportii intre 40% si 70%

15:10, 27.06.2024 - Peste 3.200 de hectare de culturi de grau, rapita, orz, mazare si naut au fost calamitate din cauza secetei in proportii cuprinse intre 40% si 70%, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Mihaela Luminita Mares.

Florin Barbu anunța noi masuri de sprijin pentru fermieri: „Protejam și susținem fermierii”

16:36, 21.06.2024 - Florin Barbu, ministru al Agriculturii din Romania, a vorbit despre masurile de sprijin pentru fermieri, ce vor fi implementate in perioada urmatoare. Ce beneficii a pregatit oficialul pentru romani și cum crede ca va putea dezvolta acest domeniu de activitate. Florin Barbu sprijina fermierii Ministrul…

Ministrul Agriculturii: 'Interdictia cerealelor ucrainele in Romania nu va expira' / Ce asigurari primesc fermierii romani

23:41, 22.05.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat ca interdictia cerealelor ucrainele in Romania nu va expira, el precizand ca a fost de multe ori in Portul Constanta si poate sa ii asigure pe fermierii romani ca anul acesta au dane separate pentru exportul de cereale.

Fermierii romani ar putea sa cumpere animale cu bani europeni. Demers facut la Bruxelles de Ministerul Agriculturii

23:05, 22.05.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat miercuri ca a solicitat Comisiei Europene modificarea regulamentului, astfel incat fermierii sa isi poata achizitiona un efectiv de animale cu 70% subventie de la Uniunea Europeana si 30% contributia beneficiarului, informeaza News.ro.

Se cere declararea „starii de calamitate”, din cauza secetei, in județul Buzau. Situația este deja dramatica VIDEO

17:05, 22.05.2024 - Diferentele de temperatura, seceta pedologica si vantul puternic au produs pagube insemnate cultivatorilor de grau din județul Buzau. Acesta este motivul pentru care conducerea Direcției Agricole Județene (DAJ) Buzau i-a solicitat prefectului Daniel Țiclea sa declare Buzaul „județ calamitat”.

Cine sunt romanii care pot primi 100 de euro de la stat

20:01, 19.05.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a confirmat ca fermierii vor beneficia de un sprijin financiar de 100 de euro pe hectar, precum și de 100 de euro pentru fiecare unitate de munca agricola echivalenta (UVM) in sectorul suin și avicol. Aceasta masura va fi implementata printr-un act normativ care…

Premiera la Vaslui. Fermierii incep sa cultive naut si sorg, in dauna porumbului, din cauza secetei

01:05, 12.04.2024 - NAUT DA, PORUMB BA… Nautul este o planta rezistenta la seceta si ingheturi tarzii! Aceasta mai are si o caracteristica importanta, fixeaza azotul in sol si rivalizeaza cu alte plante, pe care fermierii le cultiva si pe care obtin subventii, cum ar fi: soia, mazare, linte, lucerna etc. Incet, incet,…

Fermierii reclama ca pamantul crapa din cauza secetei si estimeaza pierderi la culturile de toamna

15:05, 08.04.2024 - Fermierii din Arad se plang de seceta accentuata de temperaturile neobisnuit de ridicate din ultima perioada si spun ca plantele cultivate in toamna, precum graul, orzul si rapita, s-au maturizat prematur din cauza caldurii, dar sunt subdezvoltate din cauza lipsei apei din sol.


Ce parere ai despre aceasta stire?