Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fata barbatilor s-a modificat de-a lungul timpului pentru a rezista mai bine loviturilor cu pumnul

Publicat:

Fata hominizilor de sex masculin a dobandit trasaturi mai robuste ca mijloc de aparare impotriva loviturilor cu pumnul, iar oasele care erau cele mai expuse fracturilor au devenit si cele mai puternice, de-a lungul evolutiei, au constatat cercetatorii americani, conform gandul.info, care citeaza bbc.co.uk.
Potrivit unui articol publicat in revista , intarirea oaselor maxilarului a avut loc in timpul luptelor pentru partenere si resurse, teorie care sugereaza ca violenta a dus la o serie de schimbari evolutioniste fundamentale.
Fosilele descoperite de-a lungul timpului

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum s-a schimbat Chișinaul de-a lungul timpului

10:51, 23.06.2024 - Portalul Noi.md va ofera noi fotografii din seria "A fost - Este", care va permit sa vedeți cum s-a schimbat Chișinaul de-a lungul timpului. In special, imaginea prezinta legendara construcție de colț din centrul orașului, de la intersecția strazii Banulescu Bodoni cu bulevardul Ștefan cel Mare, care…

Cum analizeaza pariorii profesioniști meciurile de fotbal in 2024?

14:15, 27.05.2024 - Euro 2024 se apropie. Poate ca și tu vei cauta predicții fotbal pentru a miza pe meciurile din Germania și cu siguranța ca vor fi destul „ponturi” pe internet și la televizor, insa de ce sa te iei dupa ce spun alții și sa nu gasești propriile pariuri, analizand jocurile așa cum o fac tipsterii? Daca…

UTCN participa la o noua intalnire de lucru din cadrul Universitații Europene de Tehnologie EUT+

12:15, 22.05.2024 - In perioada 20 – 24 mai, reprezentanți ai celor 9 universitați membre EUT+ se reunesc la Universitatea de Științe Aplicate din Darmstadt, Germania, pentru o noua intalnire de lucru dedicata implementarii fazei EUt Accelerate a Universitații Europene de Tehnologie.

Acele de seringa și evoluția acestora de-a lungul timpului – cand au inceput sa fie folosite in medicina și din ce materiale sunt realizate in ziua de astazi?

16:51, 21.05.2024 - Din cele mai vechi timpuri, omenirea a cautat modalitați de administrare precisa a medicamentelor și substanțelor terapeutice. Una dintre cele mai semnificative invenții in acest domeniu este aceea a acelor de seringa. De la originile umile, pana la tehnologia de varf de astazi, acele de seringa au…

Impistrirea oualelor, un obicei care s-a pierdut de-a lungul timpului

14:00, 03.05.2024 - In județul Hunedoara, la Ribita, in Vinerea Mare inca se mai impistreaza oua. Impistrirea e un obicei specific satelor din Zarand, care s-a pierdut de-a lungul timpului. Deși seamana cu tehnica incondeiatului, ouale impistrite arata mai arhaic, datorita motivelor ale caror semnificatii s-au pierdut…

Madrid, turneul unde romancele lasa urme » Jaqueline Cristian, remarcata in ediția 2024 + 2 titluri, 2 finale și 8 „sferturi” pentru jucatoarele tricolore de-a lungul timpului

15:40, 29.04.2024 - Sorana Cirstea și Jaqueline Cristian au atins „optimile” turneului WTA 1000 de la Madrid in 2024, Jucatoarele romane au avut de-a lungul anilor evoluții importante, chiar stralucitoare in concursul deținut pana in 2021 de Ion Țiriac, cu 2 titluri, 2 finale și 8 „sferturi”. 2024 este inca o ediție a…

Fizicienii versus fiziologii: o noua ipoteza despre viața dupa moarte

05:21, 23.04.2024 - Profesorul Stuart Hameroff de la Universitatea din Arizona și fizicianul Roger Penrose au formulat un nou concept privind existența sufletului la om. Acesta a fost numit Orchestrated Objective Reduction (Orch-OR), scrie Ecopravda. Potrivit cercetatorilor, sufletul omului iși continua existența și dupa…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…


Ce parere ai despre aceasta stire?