Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expozitia Ocupatii si mestesuguri traditionale din ‪Dobrogea‬, deschisa la Muzeul de Arta Populara Constanta

Publicat:

de s a deschis expozitia temporara "Ocupatii si mestesuguri traditionale din Dobrogea", care evidentiaza unele aspecte legate de principalele ocupatii si mestesuguri specifice satelor dobrogene. "In cele doua sali expozitionale sunt prezentate agricultura, cu cele doua ramuri ale sale ndash; pastoritul si cultivarea pamantului , pescuitul, viticultura si mestesuguri precum fieraritul, hamuraritul, dulgheritul. Acestora li se adauga indeletniciri s ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul de Arta Populara Constanta duce la Lisabona Traditia satului romanesc

18:26, 20.06.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanta organizeaza, in perioada 27 iunie 30 august 2024, la sediul Institutului Cultural Roman din Lisabona Portugalia , expozitia "Traditia satului romanesc". Aceasta reuneste 100 de piese reprezentative ale universului taranului roman din provinciile istorice Dobrogea, Muntenia,…

FOTO: Elev al Seminarului Teologic din Alba Iulia, premiul I la faza județeana a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”

09:26, 17.05.2024 - FOTO: Elev al Seminarului Teologic din Alba Iulia, premiul I la faza județeana a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale” Darius Luca, elev in clasa a XI-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Simion Ștefan” din Alba Iulia, a obținut locul I la faza județeana a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice…

Vernisajul expozitiei Costumul popular din Arges si Muscel are loc la Muzeul de Arta Populara Constanta

12:01, 15.05.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta este deschisa, in perioada 16 mai 30 iunie, expozitia "Costumul popular din Arges si Muscel", organizata cu piese din patrimoniul Muzeului Viticulturii si Pomiculturii Golesti, judetul Arges. Expozitia reuneste piese vestimentare de sarbatoare specifice portului…

Expoziția „Dobrogea -multiculturalitate etnica” va așteapta la Muzeul Golești

18:51, 10.05.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanța organizeaza la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești (Argeș), in perioada 10 mai – 14 iulie, expoziția „Dobrogea – multiculturalitate etnica”. Vernisajul expoziției care continua seria de invitații a Muzeului Golești in scopul cunoașterii tradițiilor și artei…

Muzeul de Arta Populara Constanta organizeaza expozitia Dobrogea - multiculturalitate etnica, la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii din Golesti

09:50, 08.05.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanta, institutie de cultura finantata de Consiliul Judetean Constanta, organizeaza la Muzeul Viticulturii si Pomiculturii din Golesti Arges , Sectia de Etnografie, in perioada 10 mai 14 iulie, expozitia "Dobrogea multiculturalitate etnica". Vernisajul expozitiei "Dobrogea…

Expoziția „Dobrogea – multiculturalitate etnica”, o expoziție unica – de vineri la Muzeul Golești

18:35, 07.05.2024 - De vineri, 10 mai 2024, Muzeul de Arta Populara Constanța și Muzeul Golești, va invita sa descoperiți un ținut de poveste, strajuit de mare, ars de soare, dar casa primitoare pentru Islam și Creștinism deopotriva.  Turci, tatari, romani și aromani, greci, ruși lipoveni, ucraineni, bulgari, albanezi…

Muzeul de Arta Populara Constanta celebreaza Ziua Nationala a Portului Traditional din Romania. Iata programul activitatilor

14:41, 07.05.2024 - Muzeul de Arta Populara Constanta, institutie publica finantata de Consiliul Judetean Constanta, impreuna cu Asociatia "Amintiri din Dobrogea" marcheaza in avans, sambata, 11 mai, "Ziua Nationala a Portului Traditional din Romania". "Manifestarea, care se va desfasura pe platoul din fata muzeului, va…

Muzeul de Arta Populara Constanta: Expozitie despre sarbatoarea Pastelui in satul romanesc

13:46, 03.04.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta, s a deschis expozitia "Sarbatoarea Pastelui in satul traditional romanesc". Vizitatorii vor putea face o incursiune in satul traditional de altadata, strabatand in mod simbolic provinciile istorice ale tarii: Banat, Transilvania Bihor, Brasov, Maramures, Sibiu ,…


Ce parere ai despre aceasta stire?