Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expoziţia 'Navigaţia cu aburi de la Viena la Constantinopol. Istoria navigaţiei pe Dunăre' a fost deschisă la Institutul Cultural Maghiar

Publicat:

Expozitia "Navigatia cu aburi de la Viena la Constantinopol. Istoria navigatiei pe Dunare", care prezinta transporturile si relatiile de comert din secolul al XIX-lea dezvoltate pe langa noile linii dunarene, s-a deschis marti seara la .

si de Transport al Ungariei, , care a facut o trecere in revista a navigatiei pe Dunare, a afirmat intr-o interventie pe Skype ca expozitia sintetizeaza "eforturile realizarii, in secolul al XIX-lea, a unei economii, a unui climat de siguranta si a unui transport eficient de-a lungul…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

100 de obiecte din istoria Armatei Romane, intr-o „expoziție spectacol”, la Muzeul Unirii din Iași

17:20, 15.06.2024 - La Muzeul Unirii din Iași, s-a deschis, vineri, expoziția itineranta „Muzeul Militar Național. 100 de ani. 100 de obiecte”. Intr-o atmosfera foarte placuta, creata de muzeografa Brindușa Munteanu, publicul a admirat obiecte care au o insemnatate deosebita pentru Moldova și pentru Iași. Un reportaj de…

Personalitați careiene batjocorite! Mormintele protopopilor Marchiș au fost distruse

13:20, 08.06.2024 - Istoria locala a romanilor este un subiect care deranjeaza inca. In timp ce mormintele unor personalitați culturale și religioase de naționalitate romana sunt distruse la fel ca și unele case memoriale sau lacașuri de cultura, se preia  in administrare un lacaș de cult ce apaține comunitații evreiești.…

„Tabula Peutingeriana”, o harta a Europei Antice care schimba istoria la Dunarea de Jos

06:41, 26.05.2024 - „Tabula Peutingeriana”, o harta din vremea Imparatului Marcus Aurelius, aflata la Biblioteca Nationala din Viena, ofera detalii care ar putea schimba istoria la Dunarea de Jos, printre altele devansand cu 1300 de ani prima atestare documentara a Galatiului, care pana la aceasta descoperire era atestat…

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

Ultima șansa sa te bucuri de experiența Dali, la ARCUB. Expoziția „Universul lui Salvador Dali” poate fi vizitata pana la 12 mai

12:55, 26.04.2024 - Au mai ramas doar cateva saptamani in care poate fi vizitata, la ARCUB – Hanul Gabroveni, expoziția „Universul lui Salvador Dali”, cea mai mare expoziție din Romania dedicata celebrului artist spaniol. Deschisa pana la 12 mai 2024, expoziția organizata de

Mincinosul Mircea Govor candideaza la președenția Consiliului județean Satu Mare

10:21, 22.04.2024 - Mincinosul Mircea Govor, care nu vrea alianța cu partidele romanești din județul Satu Mare, și-a depus candidatura pentru Consiliul Județean. NU MAI VREM mincinoși și antiromani la conducerea județului Satu Mare! Mircea Govor este acel personaj care la data de 27 ianuarie 2024 a primit dis de dimineața…

Cea mai mare expozitie a artistului Saddo se deschide in Piata Amzei - FOTO

13:35, 04.04.2024 - Expozitia "Fanboy 2" a artistului Saddo se deschide joi, in Piata Amzei din Bucuresti. Cu aparitii in publicatii precum The New Yorker si The Hollywood Reporter, Saddo a participat la numeroase expozitii de grup atat la nivel local, cat si international, in orase precum Copenhaga, New York, Berlin,…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.


Ce parere ai despre aceasta stire?