Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Evz.ro: Ce se pune pe masa de Paste in alte tari

Publicat:

Crediciosii ortodocsi romani mananca la masa de Paste preparate pe baza de carne de miel, iar ca desert prefera cozonacul si pasca. Un meniu foarte diferit de al nostru au germanii, britanicii sau mexicanii. britanic nu ar fi complet fara hot cross buns, o painica dulce si condimentata, purtand semnul crucii si consumata cu aceasta ocazie de sute de ani. Un alt desert popular in timpul acestei perioade este prajitura de fructe Simnel, decorata cu 11 sau 12 bilute de martipan, simbol ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sa pui in aluatul de chec pentru un gust și mai bun. Trucul cofetarilor de care te vei indragosti

15:16, 05.07.2024 - Checul este un desert foarte delicios și pe placul tuturor, deoarece exista foarte multe rețete, cu diferite ingrediente. Secretul este sa iasa aluatul pufos. Puteți incerca rețeta din randurile urmatoare. Cum sa faci cel mai bun aluat pentru chec Checul este un desert pentru toata lumea. Fie ca va…

VIDEO A secat inca o balta de pescuit, din cauza lipsei precipitațiilor din ultimii ani

13:06, 08.06.2024 - Seceta persistenta din ultimii ani a lasat in urma sa peisaje dezolante, precum cel dintr-o comuna buzoiana din nordul Campiei Romane. Aici, balta de pescuit a comunei Valcelele a secat aproape complet. „Uitați, devine o pustietate. Deșert, deșert! O sa punem banane, mandarine, dar și la alea le trebuie…

„Estul Europei va fi desert radioactiv 100 ani”. Un ministru ucrainean descrie scenariul unei catastrofe nucleare la Zaporojie

12:36, 29.05.2024 - O eventuala scurgere radioactiva la centrala nucleara de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, care este sub controlul ocupantilor rusi, ar provoca o tragedie de sase ori mai mare decat cea de la Cernobil, afirma ministrul Mediului si Resurselor Naturale al Ucrainei, Ruslan Strelet, in cadrul unui…

Cozonacul a ajuns un desert de lux. Cu cat a crescut pretul fata de anul trecut?

10:45, 03.05.2024 - Cozonacul a ajuns sa fie un desert de lux in acest an. Preturile incep de la 40 de lei si urca pana la 120 de lei, in bacaniile de specialitate. Sunt mai scumpi in medie cu 10 fata de anul trecut, asta din cauza costurilor ridicate la zahar si ciocolata, spun patiserii.Estimarea este ca se vor vinde…

Cozonacul - desert de lux pentru romani. Prețul unui kilogram depașește și 100 de lei

09:30, 03.05.2024 - In patiserii și brutarii se lucreaza la foc continuu in aceste zile. Foarte multa lume nu are timpul necesar de a sta, de a lasa la dospit un cozonac, de a framanta, și atunci se indruma catre afacerile care fac acest lucru.Specialiștii estimeaza ca se vor vinde anul acesta 7,2 milioane de cozonaci,…

Un desert delicios, gomboți cu prune…

15:05, 20.04.2024 - Gombotii de prune sunt o delicioasa și tradiționala mancare romaneasca, cunoscuta și sub numele de „colțunași cu prune". Acești dulci se pregatesc de obicei din aluat de cartofi, care este framantat cu grija și apoi intins sub forma de foi subțiri. Umplutura este preparata din prune uscate și zahar,…

Platouri desert: Gustari dulci cu arome imbietoare

11:20, 08.04.2024 - Organizezi un eveniment special la care urmeaza sa participe o mulțime de invitați și vrei sa achiziționezi platouri cu dulciuri care sa le incante papilele gustative și sa le atraga atenția? Atunci poți lua in considerare colecția de delicii pline de savoare de la Delicatera. De la niciun eveniment,…

Rețeta de prajitura cu vișine și nuca. Desert delicios pentru zilele de post

23:55, 07.04.2024 - Daca vrei sa te bucuri de un desert delicios, dar nu știi ce sa pregatești in zilele de post? Iți prezentam o rețeta simpla și rapida de prajitura cu vișine și nuca. Iata cum trebuie sa procedezi, pas cu pas. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.


Ce parere ai despre aceasta stire?