Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Este pepenele bun pentru sănătate? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech!

Publicat:

Este pepenele bun pentru sanatate? Iata ce spune nutriționistul ! Pepenele este un fruct racoritor, diuretic, care potolește setea, este bogat in saruri minerale și foarte sațios. „Pepenele este compus in principal din apa (aproximativ 90%); saruri minerale și vitamine. Conține in principal potasiu, fosfor, calciu, vitamina C și vitamina B3. Prezența fosforului și a calciului face ca pepenele sa fie un aliat excelent al oaselor. Totodata beta-carotenul ajuta organismul sa produca melanina. Pepenele are un conținut scazut de calorii (100 g de produs furnizeaza aproximativ 34 de calorii),…

Citeste articolul mai departe pe agentiadepresamondena.com…  

Sursa articol: agentiadepresamondena.com


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai bun aliment pentru diabetici. Este o leguma banala care scade rapid glicemia

07:41, 28.06.2024 - Patrunjelul este bun pentru diabeticiConform diabetologului, patrunjelul conține antioxidanți, care lupta impotriva radicalilor liberi și care au un rol important in menținera starii de sanatate și de protecție impotriva afecțiunilor cardiovasculare, dar și a diabetului și a cancerului.De asemenea,…

Planta care are de 4 ori mai multa vitamina C decat lamaia. Elixir pentru sanatate la doar 1 leu!

13:36, 25.06.2024 - O echipa de cercetatori romani a descoperit ca patrunjelul contine de patru ori mai multa Vitamina C decat lamaile, mai multe proteine decat doua oua la un loc si mult fier.In cadrul acestor cercetari, oamenii de știința au analizat mai multe plante aromatice printre care patrunjel, marar, telina și…

Instrumentul folosit des pentru gratar care poate prezenta riscuri serioase pentru sanatate: „Se pot infige in mancare”

16:06, 24.06.2024 - O ieșire in aer liber, pe perioada verii, s-a putea termina urat, din cauza unui instrument obișnuit pentru gratar. „Firele de la periile de sarma pentru gratar pot ajunge sa se blocheze in orice parte a tractului digestiv”, avertizeaza specialiștii.

Ce conține apa la sticla. Ce trebuie sa știi despre etichetele apei imbuteliate

12:10, 21.06.2024 - Sarurile care conțin nitrați și nitriti sunt utilizate de secole in conservarea carnii. Șunca afumata și cea cruda conțin de obicei potasiu sau nitrat și nitrit de sodiu.Nou-nascuții nu mananca șunca afumata. Și totuși uneori nivelul de nitrați și de nitriti din organismul lor este alarmant. Mancarurile…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Uleiul vegetal, un pericol pentru sanatate? Nutriționiștii explica

14:35, 25.04.2024 - Untura sau uleiul vegetal? Care varianta este mai sanatoasaIn urma cu cațiva ani, oamenii de la sate foloseau untura de porc la prajit sau la prepararea anumitor mancaruri sau chiar prajituri. Ulterior, au aparut uleiul de canola și cel de floarea-soarelui, iar acestea au lasat untura oarecum in urma…

Firme Constanta: MKM Cross SRL si-a schimbat obiectul principal de activitate. Iata cu ce se va ocupa

09:55, 16.04.2024 - Asociatul unic al societatii MKM Cross SRL, cu sediul social in localitatea Eforie Nord, a aprobat cateva decizii. Astfel, s a aprobat schimbarea obiectului principal de activitate al societati, care va fi: Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate. Prezenta decizie a…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…


Ce parere ai despre aceasta stire?