Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

“Escrocii online încearcă să găsească noi modalităţi de a fura date de card sau date bancare”

Publicat:

de (DNSC) avertizeaza ca escrocii online incearca sa gaseasca noi modalitati de a fura date de card sau date bancare. Contactarea bancii, semnalarea fraudei, pastrarea oricaror documente sau mailuri referitoare la tranzactie, sunt cativa dintre pasii pe care DNSC afirma ca trebuie sa-i urmeze cei care au furnizat astfel de date pe site-uri controlate de infractori cibernetici. O alta masura este schimbarea parolei, despre care specialistii directoratului afirma ca, pentru a fi puternica, trebuie sa fie compusa din cel putin 15 caractere, care trebuie…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

A inceput sezonul țepelor estivale. Cum sa te ferești de escrocheriile pe internet și de vacanțele fictive, sfaturi de la Directoratul National de Securitate Cibernetica

17:16, 18.06.2024 - Potrivit unui comunicat de presa al DNSC, transmis marti Agerpres, un prim sfat pentru utilizatori se refera la verificarea site-urile web inainte de a face rezervari. "Inainte de a introduce date sensibile pe un site web, verificati daca site-ul este legitim. Cautati simbolul in forma de lacat in bara…

Rutina cumparaturilor online, exploatata de infractorii cibernetici

23:00, 30.05.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica avertizeaza, joi, ca obisnuita de a face cumparatori online si de a interactiona cu firmele de curierat sau Posta Romana este exploatata de infractorii cibernetici. ”Frecventa crescuta a cumparaturilor online ne face sa primim adesea notificari,…

Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a realizat un ghid pentru protecția datelor online

22:05, 29.05.2024 - Precum traversarea regulamentara in condiții de siguranța, conștientizarea riscurilor de securitate cibernetica este esențiala pentru siguranța noastra. Datele cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa sau locația, utilizate in procesul de autentificare pot fi malițios exploatate de catre…

Alerta: Frauda online in care se foloseste identitatea DIGI Romania. Atacatorii dau impresia ca vor sa va ramburseze o factura

16:36, 22.05.2024 - Alerta: Frauda online in care se foloseste identitatea DIGI Romania. Atacatorii dau impresia ca vor sa va ramburseze o factura Alerta: Frauda online in care se foloseste identitatea DIGI Romania. Directoratul National de Securitate Cibernetica a transmis, miercuri, o alerta cu privire la o campanie…

Avertisment pentru amatorii de cumparaturi online in perioada sarbatorilor

09:05, 02.05.2024 - Infractorii cibernetici folosesc frecvent zilele de sarbatoare pentru a-si adapta scenariile pe noul context, profitand de graba, neatentia si entuziasmul cumparatorilor, avertizeaza Directoratul National pentru Securitate Cibernetica. Reprezentantii institutiei reiau cateva recomandari pentru a diminua…

O escrocherie in mediul online ia amploare in Romania! Cum funcționeaza metoda ,,iubire prefacuta” și cum va puteți feri

13:30, 17.04.2024 - O metoda de frauda care va poate lasa rapid fara bani in conturi ia amploare in Romania, avertizeaza Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC).Este vorba despre metoda ,,iubire prefacuta”, tehnica prin care infractorii cibernetici incearca sa șantajeze victimele in urma unei aparente relații…

Indicii pentru depistarea Deepfake. Cum pot fi identificate materialele online trucate. Ghid DNSC

18:31, 01.04.2024 - Indicii pentru depistarea Deepfake. Cum pot fi identificate materialele online trucate. Ghid DNSC Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) a lansat Ghidul privind identificarea materialelor de tip Deepfake. Acest ghid are ca obiectiv principal protejarea și educarea publicului cu privire…

Cum putem identifica un deepfake și ce sa facem daca suntem victimele unei manipulari online. Ghidul DNSC

11:55, 01.04.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a lansat luni „Ghidul privind identificarea materialelor de tip Deepfake”, instrument conceput pentru intelegerea fenomenului de raspandire de conținut falsificat in mediul online. Obiectivul ghidului este de a educa publicul sa constientizeze pericolul…


Ce parere ai despre aceasta stire?