Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Era cărnii de tun s-a încheiat. Cine va câștiga un război post-eroic?

Publicat:

a  inventat sintagma „razboi post-eroic” pentru a recunoaște un nou fenomen: reducerea foarte accentuata a toleranței fața de victime. “Punctul meu de plecare a fost decizia președintelui din 1993 de a abandona Somalia dupa ce 18 soldați americani au fost uciși intr-un raid eșuat”, scrie Luttwak in UnHerd. Dar, in […] The post Era carnii de tun s-a incheiat. Cine va caștiga un razboi post-eroic? first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Macron avertizeaza ca in Franța ar putea izbucni un „razboi civil” daca partidele extremiste caștiga alegerile anticipate

14:30, 25.06.2024 - Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat luni ca o victorie a extremei drepte sau a radicalilor de stanga in alegerile anticipate care vor incepe la finalul lunii ar putea declanșa un „razboi civil”, potrivit Politico.

Emmanuel Macron vorbește despre „razboi civil” in Franța daca partidele extremiste ar caștiga alegerile

07:21, 25.06.2024 - Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat ca partidul de extrema dreapta Adunarea Naționala și partidul de extrema stanga Noul Front Popular, ambele favorite in alegerile parlamentare, risca sa aduca un razboi civil in Franța, relateaza The Guardian.

CNN: Criza de la granița SUA-Mexic de care nu vorbește nimeni. Este un „razboi pentru apa” pe care nimeni nu il poate caștiga

07:05, 18.06.2024 - Tensiunile sunt tot mai aprinse la granița dintre SUA și Mexic. Dar acest conflict nu are legatura cu imigranții, ci este vorba despre o lupta pentru rezervele de apa tot mai mici din regiunea devastata de seceta, relateaza CNN. 

Marturiile recruților ruși luați prizonieri de razboi de catre ucraineni: „Cu banii aștia aș trai regește in Somalia”

21:01, 12.06.2024 - Recruți din țari africane și din Asia de Sud care au fost luați prizonieri de razboi de trupele ucrainene au oferit marturii despre cum au ajuns sa semneze contracte cu Ministerul rus al Apararii, relateaza portalul RBC Ucraina.

Putin a depus oficial juramantul pentru noul mandat pana in 2030. La inaugurare a vorbit despre razboi: „Impreuna vom caștiga”

13:16, 07.05.2024 - Vladimir Putin a depus oficial juramantul ca președinte rus, marcand inceputul celui de-al cincilea mandat al sau. Națiunile occidentale spun ca alegerile din martie nu au fost nici corecte, nici democratice și mulți au ales sa boicoteze ceremonia de la Kremlin, scrie digi24.ro .

Ședința cabinetului de razboi israelian privind represaliile la atacul iranian s-a incheiat. Opțiunile puse in discuție

20:45, 15.04.2024 - Sedinta cabinetului de razboi israelian desfasurata luni dupa-amiaza pentru a decide asupra pasilor de urmat dupa atacul iranian cu drone si rachete efectuat sambata noaptea s-a incheiat.

Aproape 100 de focuri de arma trase in 41 de secunde. Un banal control in trafic in SUA s-a transformat intr-o scena de razboi

16:06, 10.04.2024 - Un banal control in trafic pentru ca soferul nu purta centura de siguranta s-a incheiat cu o ploaie de focuri de arma in Chicago. Un organism de supraveghere a politiei a publicat marti imagini cu acest control in trafic efectuat de trei agenti, care s-a incheiat cu o tragedie. Scena a avut loc pe 21…

NATO, 75 de ani de la inființare. Jens Stoltenberg: ”Putin nu poate caștiga prin razboi. Trebuie sa se așeze și sa negocieze”

10:15, 05.04.2024 - In conferințele de presa organizate la Cartierul General al NATO cu ocazia celebrarii a 75 de ani de la crearea NATO, Secretarul General Jens Stoltenberg a declarat ca Vladimir Putin nu poate caștiga prin razboi.


Ce parere ai despre aceasta stire?