Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Emmanuel Macron: Europa trebuie să fie "cuceritoare și protectoare" pentru a se putea repune în mișcare

Publicat:

Președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, spera ca Europa "sa se poata repune în mișcare" și sa fie, în același timp, "cuceritoare" și protectoare. Mesajul publicat pe o rețea sociala a fost difuzat cu ocazia , relateaza AFP, potrivit Agerpres.

"Eu nu voi fi un președinte așezat. Eu sunt un președinte al Republicii franceze care vrea ca Europa de astazi și de mâine sa se poata pune în mișcare, ca ea sa fie demna de promisiunile de ieri pentru a aduce promisiuni de mâine. Nu este vorba de a continua o Europa

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Xi Jinping i-a spus lui Putin ca Rusia si China „vor apara dreptatea in lume”: „Suntem un bun exemplu pentru alte puteri”

09:10, 16.05.2024 - Presedintele chinez, Xi Jinping, i-a transmis, joi, la Beijing, omologului sau rus, Vladimir Putin, ca Rusia si China vor „apara dreptatea in lume”, a informat Ministerul Afacerilor Externe al tarii asiatice, citat de EFE, potrivit Agerpres.

VIDEO - Vladimir Putin a aterizat in China pentru o vizita de doua zile

06:56, 16.05.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a sosit joi in China pentru o vizita de doua zile in cursul careia se va intalni cu omologul sau chinez Xi Jinping si va incerca sa obtina un sprijin mai mare pentru efortul sau de razboi impotriva Ucrainei, relateaza AFP, conform Agerpres.

Cetatenii romani au sansa de a construi visul european la ei acasa

10:51, 09.05.2024 - Presedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciuca, transmite cu ocazia Zilei Europei ca avem datoria de a duce mai departe promisiunea europeana de pace, solidaritate si prosperitate comuna, pornita la 9 mai 1950 prin Declaratia Schuman. El mai afirma ca pe linia frontului din Ucraina, visul european…

Șeful BMW: Nu va exista nicio masina in UE fara componente din China

16:05, 08.05.2024 - Seful BMW, Oliver Zipse, a avertizat ca impunerea de taxe vamale de catre Uniunea Europeana la importurile de vehicule electrice (EV) chinezesti ar putea afecta semnificativ planul industrial „Green Deal” al blocului comunitar si ar lovi producatorii auto germani care importa masini produse in China,…

Emmanuel Macron pledeaza in dialogul cu Xi Jinping pentru „reguli echitabile pentru toti” in schimburile comerciale

15:25, 06.05.2024 - Presedintele francez Emmanuel Macron a pledat luni, in fata omologului sau chinez Xi Jinping, la inceputul vizitei sale de stat in Franta, pentru „reguli echitabile pentru toti” in schimburile comerciale intre Europa si China, relateaza AFP.

Xi Jinping sustine ca UE si China trebuie sa-si consolideze 'coordonarea strategica' si 'sa ramana partenere'

14:50, 06.05.2024 - Presedintele chinez Xi Jinping a pledat luni, la Paris, ca tara sa si Uniunea Europeana sa-si consolideze "coordonarea strategica" si sa ramana "partenere", in pofida diferendurilor multiple, de la comert la Ucraina, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Macron și von der Leyen au schimbat total discursul privind sancțiunile pentru China, in fața lui Xi Jinping: Viitorul depinde de relații echilibrate

14:10, 06.05.2024 - Presedintele francez Emmanuel Macron a pledat luni, in fata omologului sau chinez Xi Jinping, la inceputul vizitei sale de stat in Franta, pentru "reguli echitabile pentru toti" in schimburile comerciale intre Europa si China, relateaza AFP.

Xi vine sa sape o prapastie intre Europa și SUA

07:10, 01.05.2024 - Președintele chinez, Xi Jinping, se indreapta spre Uniunea Europeana, pentru prima data in ultimii cinci ani, cu un mesaj clar: Beijingul ofera mult mai multe oportunitați economice pentru blocul comunitar decat vor sa admita SUA.


Ce parere ai despre aceasta stire?