Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efectul energizant al cafelei de dimineaţă este doar în mintea noastră. O cafea fără cofeină ar fi la fel de bună

Publicat:

Efectul stimulant al cafelei ar putea fi doar in mintea noastra, arata un studiu realizat de cercetatorii britanici pe 88 de voluntari cu varste cuprinse intre 18 si 47 de ani, scrie "".

Cercetatorii de la Universitatea de Est a Londrei au apelat numai la voluntari care s-au declarat in prealabil iubitori, ba chiar dependenti de cafea. Unii au primit cafea ce continea cofeina si li s-a spus ca e decofeinizata, iar ceilalti au primit cafea decofeinizata si li s-a spus ca are cofeina.

Recrutii au fost supusu ulterior unor teste special concepute…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Florian Coldea, la secția de poliție pentru a semna controlul judiciar. „Am totala incredere in justiție”

11:55, 27.05.2024 - Fostul șef din cadrul Serviciului Roman de Informații (SRI), Florian Coldea, s-a prezentat, luni dimineața, la o secție de poliție din Voluntari, pentru semnarea controlului judiciar. Masura impusa in cazul sau de catre procurorii DNA, dupa audierile-maraton de joia trecuta, incheiate spre dimineața…

FOTO | Cercetatorii buzoieni ai „Bancii de gene”, participanți activi la Congresul European de Horticultura

00:11, 21.05.2024 - In perioada 12-16 mai, specialiștii Bancii de Resurse Genetice Vegetale Buzau au participat cu lucrari științifice la al V-lea Congres European de Horticultura, desfașurat la București. Evenimentul, organizat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicina Veterinara din București, alaturi de Societatea…

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

A fost descoperita o noua proprietate a luminii: cercetatorii spun ca ar putea duce la progrese majore in tehnologii

04:35, 11.05.2024 - Un grup de chimiști de la Universitatea din California, Irvine, au descoperit recent un nou mod in care lumina interacționeaza cu materia. Aceasta descoperire ar putea duce la imbunatațiri semnificative in tehnologii precum sistemele de energie solara, diodele emițatoare de lumina și laserele cu semiconductori.

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Neluțu Sabau, concluzii dupa eșecurile din ultima perioada ale Universitații Cluj: „Primim goluri din ocazii foarte puține ale adversarilor”

11:55, 23.04.2024 - Dupa succesul de sambata, cu FC Voluntari, Politehnica Iași este plina de optimism inaintea duelului cu Universitatea, de la Cluj. La polul opus, Ovidiu Sabau nu este mulțumit de prestația echipei din ultima perioada, avand in vedere ca a pierdut calificarea in finala Cupei Romaniei și a pierdut al…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?