Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ea este prima pacientă care a beneficiat de psihanaliză. Metoda a fost descoperită din întâmplare, în anii 1880, de dr. Josef Breuer, mentorul lui Sigmund Freud, cu ajutorul unei femei diagnosticate cu isterie: Bertha Pappenheim

Publicat:

Psihoanaliza – sau psihanaliza, cum o numim noi azi – este cea mai populara metoda de psihoterapie in zilele noastre. Cum s-a nascut si cum a evoluat, iata o istorie interesanta, pe care o dezvolta azi Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a din Bucuresti. Psih. vremuri in care cabinetele psihologice sunt tot mai frecventate. Motivele? Stres cotidian, depresii, incercare de autocunoastere, dezvoltare personala, recuperari posttraumatice sau dorinta de crestere a calitatii vietii. In cazul unor afectiuni dezadaptative…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Mediului are suspiciuni ca femelele sturioni dintr-un proiect de cercetare au fost braconate pentru icre negre: „E un lucru nedovedit”

13:00, 20.06.2024 - Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat, joi, la Tulcea, ca a fost informat despre faptul ca intr-un proiect de cercetare si monitorizare a sturionilor majoritatea exemplarelor sunt masculi si exista suspiciunea ca femelele ar fi fost braconate. „E un lucru nedovedit”, a explicat Fechet, precizand,…

”Inteligenta Artificiala este ca un copil, cum il inveti, asa o sa-l ai”. Explicațiile unui specialist roman

16:06, 18.06.2024 - ”Inteligenta Artificiala este ca un copil, cum il inveti, asa o sa-l ai”. Explicațiile unui specialist roman Inteligenta Artificiala este ca un copil, cum il inveti, asa o sa-l ai, dar, pe de alta parte, reprezinta atat o oportunitate, cat si o amenintare, a declarat, marti, directorul general al Institutului…

Vizita directorului general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare in Informatica –  București la Universitatea Valahia 

08:05, 28.05.2024 - Vizita directorului general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare in Informatica –  București la Universitatea Valahia, domnul CS I dr. ing. Adrian Victor VEVERA,  a fost insoțit de domnul prof. univ. dr. Ioan CRACIUN.  Rectorul conf.univ.dr. Corneliu Șalisteanu alaturi de prorectorul conf.…

ICI-Bucuresti isi prezinta oferta in domeniul criminalisticii digitale si de cybersecurity la Black Sea Defense & Aerospace

17:20, 22.05.2024 - Institutul National de Cercetare - Dezvoltare in Informatica (ICI Bucuresti) prezinta, in aceasta saptamana, oferta in domeniul criminalisticii digitale si securitatii cibernetice, in cadrul expo-conferintei Black Sea Defense & Aerospace (BSDA 2024), ce are loc la

Simfonia Lalelelor. Simpozion la Institutul de Cercetare de la Maracineni

10:25, 17.04.2024 - Prima zi a festivalului „Simfonia Lalelelor” include in program și Simpozionul tehnico – științific „SIMFONIA LALELELOR”, un eveniment dedicat cercetarii și ultimelor noutați in domeniul floricol, organizat in parteneriat cu Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura – Maracineni. Evenimentul,…

Intalnire internaționala cu studenți pasionați de cercetare, la USV Iași (17 – 18 aprilie)

08:55, 16.04.2024 - Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), organizeaza Simpozionul Științific Studențesc cu participare internaționala in perioada 17-18 aprilie 2024, recunoscand astfel performanța și recompensand studenții pentru eforturile depuse in cercetare oferindu-le diplome, premii…

(VIDEO) Artistul plastic Corneliu Șerban Popa este sarbatorit la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

10:40, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc il sarbatorește, luni, pe artistul plastic Corneliu Șerban Popa, nascut la data de 15 aprilie 1946, la București. Artistul Corneliu Șerban Popa a donat Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” in anul 2018 o impresionanta colecție personala, alcatuita din sculpturi…

Mierea importata din afara UE, la control

08:05, 29.03.2024 - Analizele pentru mierea importata din afara UE ar urma sa fie efectuate in cadrul unui laborator de referinta la nivel national. Aceasta este concluzia intalnirii dintre reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cei ai Ministerului Agriculturii si specialisti in domeniul…


Ce parere ai despre aceasta stire?