Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Durerea de sân, periculoasă?

Publicat:

Denumita medical mastodinie, durerea de san este ingrijoratoare pentru cele mai multe femei, fiind unul dintre motivele frecvente ale prezentarii la medic.

Poate aparea la unul sau la ambii sani, fiind insoțita adesea de senzația de tensiune, de arsura sau junghi. Alteori, poate iradia axilar, spre membrul superior și chiar spre baza gatului.

De ce apare

La femeile tinere, de multe ori, mastodinia debuteaza inaintea menstruației. Se succede ciclic, avand cauze hormonale și afecteaza ambii sani. In schimb, cea care nu are legatura cu menstruația afecteaza, de regula, un…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Exercițiul simplu care poate reduce durerea de spate instant. Se poate face și la birou

09:45, 24.06.2024 - Durerile de spate pot fi ameliorate prin simple exerciții fizice. Fizioterapeutul Alexandru Ilie da exemple de doua exerciții pe care le putem efectua chiar și la birou. „Exercițiul de respirație este cel mai fenomenal exercițiu deoarece activeaza sistemul nervos parasimpatic. Inspiri patru secunde,…

Ce boala severa pot ascunde durerile de genunchi?

12:40, 20.06.2024 - Durerea persistenta in genunchi, rigiditate și dificultate in mișcare, umflaturi și sensibilitate la nivelul genunchilor, dar și senzația de „scrașnet” sau „pocnitura” in genunchi in timpul mișcarii sunt doar cateva dintre semnele și simptomele unei afecțiuni a

Dureri crunte in timpul menstruației? Nu sunt normale, iar endometrioza poate fi o explicație / Legatura cu starile de anxietate și depresie

10:30, 13.04.2024 - „Are cineva o pastila de burta?”. E intrebarea pe care o auzim lunar la școala, locul de munca, in grupurile de prieteni, urmata frecvent de ”Nu mai pot”. Durerile menstruale sunt frecvente, uneori crunte, iar analgezicele sunt indispensabile pentru cineva care sufera de astfel de reacții la menstra.…

Ai febra musculara? Iata ce trebuie sa faci ca sa scapi de durerile insuportabile

10:00, 11.04.2024 - Intindere ușoara Daca febra musculara persista mai mult de cateva zile, asta inseamna ca mușchii tau au fost deteriorați din cauza antrenamentului și ca trebuie sa ii folosești cu moderație pentru a le acorda timpul necesar sa se vindece.  Daca durerea care vine la pachet cu febra musculara iți cauzeaza…

Motivele cele mai frecvente pentru care apar durerile de spate și testele potrivite sa le diagnosticheze

00:30, 10.04.2024 - Durerile de spate sunt una dintre cele mai comune probleme de sanatate. Ele pot varia de la o durere surda, constanta pana la una brusca, ascuțita care iradiaza in jos, pe picior. Diagnosticul este pus de medicul specialist in urma examenului fizic și anamnezei, iar testele imagistice vin sa confirme…

Mindruța: ”Mamele care au copii bolnavi, femeile insarcinate, persoanele cu afecțiuni oncologice și persoanele in situații de urgența nu vor plati CASS  pentru indemnizațiile de concediu medical”

22:05, 04.04.2024 - Mamele care au copii bolnavi, femeile insarcinate, persoanele cu afecțiuni oncologice și persoanele in situații de urgența NU VOR FI OBLIGATE sa plateasca contribuțiile sociale pentru indemnizațiile de concediu medical, a anunțat senatorul PSD de Suceava, Gheorghița Mindruța. ”Așa este corect și normal!…

Mesajul unei romance intoarsa in țara dupa 15 ani in Anglia: "Oameni rai, profitori și triști! Am fugit de dracu și am dat de ma-sa!"

13:05, 03.04.2024 - Dupa 15 ani de trait in Marea Britanie, o romanca a decis sa iși impartașeasca opinia despre viața in Romania pe "Grupul intorșilor acasa", o comunitate online dedicata romanilor din diaspora care au decis sa revina in țara. Femeia relateaza cat de greu ii este sa se adapteze la realitațile cotidiene…

Durerea cronica a genunchilor imbatranește creierul

05:20, 29.03.2024 - Durerea de genunchi poate fi asociata cu o imbatranire accelerata a creierului, conform unui studiu publicat in aceasta saptamana. Durerea cronica musculoscheletala (CMP) este una dintre principalele cauze de dizabilitate, afectand peste 40% din populația lumii și avand un impact asupra funcției cognitive…


Ce parere ai despre aceasta stire?