Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

După 28 de ani, cercetătorii au descoperit o nouă specie de maimuţă în Africa

Publicat:

O noua specie de maimuta a fost descoperita in Africa, pentru a doua oara in ultimii 28 de ani. Descoperirea, facuta in Congo, este importanta, avand in vedere ca rar se intampla ca cercetatorii sa identifice noi specii de mamifere.

Lesula nu are par pe fata, insa are o coama formata din fire lungi si blonde si se hraneste in principal cu fructe si vegetatie. Se asemeana foarte mult cu maimuta cu fata de bufnita. Cercetatorii care au descoperit maimuta o descriu drept timida si tacuta.

John si , doi cercetatori de la Universitatea

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

Creierul uman s-a micșorat, dar nimeni un știe exact din ce cauza

19:41, 18.05.2024 - Creierul oamenilor moderni este cu aproximativ 13% mai mic decat cel al lui Homo sapiens care a trait acum 100.000 de ani. Este din cauza schimbarii climatului sau a unora dintre abilitațile pe care le-am dobandit?, informeaza BBC.In mod tradițional, se crede ca „creierul nostru mare” este ceea ce deosebește…

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Turiști romani internați cu febra tifoida dupa revenirea din calatorii in țari tropicale. Medic: „Confirmam al patrulea caz”

06:36, 30.03.2024 - Patru romani au fost spitalizați cu febra tifoida intr-un spital din București, o boala care nu a fost intalnita de mulți ani in Romania ca transmitere autohtona. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, Simin Aysel Florescu, a declarat vineri ca s-a inregistrat deja al…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?