Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dr. Vlad Ciurea despre cum afectează canicula creierul: „Este ca și cum l-am expune la un cuptor, suferă imens”

Publicat:

Reputatul medic neurochirug, prof dr. , avertizeaza asupra faptului ca creierul suferaimens” din cauza caniculei. De aceea, specialistul recomanda sa consumam in aceasta perioada „lichide multe și fructe ca sa ne ținem și creierul in activitate”.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvaluit ce efecte nocive are canicula asupra creierului. Cum ne protejam: ,,Partea cerebrala sufera imens”

14:05, 04.07.2024 - Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre efectele nocive ale soarelui puternic și ale caniculei asupra corpului, mai ales asupra creierului. Medicul susține ca, in primul rand canicula duce la deshidratare și recomanda sa nu ieșim din casa sau sa evitam zonele cu mult soare pana la orele…

De ce ne simțim obosiți pe canicula? Un celebru medic explica fenomenul

15:46, 28.06.2024 - Deshidratarea - principalul vinovatPotrivit prof. dr. Ciurea, deshidratarea este un factor major care contribuie la senzația de oboseala pe canicula . „Apare deshidratarea, pentru ca am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționeaza in apa. Nemaiavand apa, nu mai putem funcționa," explica el.…

„Ne apropiem de un stadiu critic”. Canicula afecteaza culturile de vara din Romania și mai multe țari din Europa de Est

14:35, 25.06.2024 - Valul de canicula care se extinde saptamana aceasta in Europa va afecta semnificativ culturile de vara in sud-estul teritoriului. Acesta va influența mai ales culturile de vara din Balcani, in special din Romania, care este al doilea mare producator de porumb din UE.

Canicula afecteaza culturile de vara din Europa de Est, inclusiv in Romania

14:31, 25.06.2024 - Valul de caldura care se extinde saptamana aceasta in Europa va afecta semnificativ culturile de vara in sud-est, dar reprezinta o veste buna pentru fermierii din nord-vest, unde ploile abundente au inundat terenurile arabile, sustin analistii, transmite Reuters.

‘Canicula incetinește buna funcționare a creierului. Provoaca nu doar oboseala, ci și stres!’

12:51, 21.06.2024 - Canicula incetinește buna funcționare a creierului, insa provoaca nu doar oboseala, ci și stres, nervozitate, anxietate sau chiar stari depresive, transmite profesorul universitar și neurochirurg Vlad Ciurea. „Va recomand sa va feriți de caldura excesiva! Hipotalamusul regleaza temperatura organismului…

Zile „de foc”. COD ROȘU de canicula emis de ANM – Capitala și mai multe județe sunt vizate/ HARTA

11:15, 21.06.2024 - Vin informații de ultima ora de la meteorologi. Valul de caldura persista, in mai multe zone din țara. Urmeaza zile „de foc”, la sfarșitul acestei saptamani, in mai multe județe din țara, unde sunt prognozate temperaturi maxime de 38-39 de grade, valori termice specifice mai degraba lunii iulie, luna…

Dr. Vlad Ciurea, despre momentele cand se blocheaza creierul și se instaleaza frica: „Nu trebuie sa intram in aceasta stare”

13:55, 17.06.2024 - Reputatul medic neurochirug Vlad Ciurea a dezvaluit cum apar momentele cand se blocheaza creierul și ce trebuie sa facem sa nu ne mai fie teama de medic. „Daca intri in frica, panica, toate procesele cerebrale se blocheaza”, susține dr. Vlad Ciurea.

Canicula afecteaza alegerile din India: Trei agenți electorali și un polițist au murit

15:25, 31.05.2024 - Trei persoane implicate in procesul electoral și un polițist au murit in India din cauza caniculei. Numarul victimelor din randul populației este mai mare, anunța autoritațile. In unele zone ale țarii temperaturile au trecut de 50 de grade Celsius.


Ce parere ai despre aceasta stire?