Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, neurolog: „Nu există niciun medicament sau supliment care să prevină boala Alzheimer, însă prevenţia funcţionează“

Publicat:

Neurologul a marturisit ca din ce in ce mai des cunoscuti sau pacienti il intreaba daca pot preveni boala Alzheimer. „Ei bine, nu exista niciun medicament sau supliment care sa previna boala sau expresia clinica a bolii, insa preventia functioneaza“, a spus acesta. El a adaugat ca, pentru pacientii care au deja dementa exista un tratament complex, care incetineste declinul cognitiv, insa pentru preventie, nu. „In primul rand as vrea sa fac distinctie intre boala Alzheimer si dementa asociata bolii Alzheimer, care apare in stadiul final al bolii - dupa 20 de ani de evolutie", a explicat medicul.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Gena Rowlands, o legenda a Hollywood-ului, sufera de Alzheimer: Actrita a interpretat un personaj cu aceeasi boala in The Notebook

09:30, 26.06.2024 - O adevarata legenda a cinematografiei americane, actrita Gena Rowlands, in varsta de 94 de ani, sufera de boala Alzheimer, a anuntat fiul ei, regizorul Nick Cassavetes, intr-un interviu acordat Entertainment Weekly, scrie observatornews.ro .

Cum poate ajuta sportul la menținerea sanatații creierului/ Alzheimer-ul, demența și declinul cognitiv, printre condițiile care pot fi prevenite

16:25, 16.06.2024 - Noi studii arata ca activitatea fizica poate elimina toxinele din creier, acționand in același timp ca un „fertilizator” care stimuleaza noi neuroni și conexiuni, transmite The Telegraph. O noapte de somn satisfacatoare a fost mult timp considerata ca fiind leacul pentru toate bolile, in special pentru…

AUR a donat banii de campanie pentru o cauza nobila. George Simion, sprijin pentru doi frați care au o boala extrem de rara

10:15, 03.06.2024 - 1.200.000 de euro. De atat au nevoie Mario și Medeea. Cei doi frați au o boala extrem de rara. In intreaga lume mai sunt doar 13 cazuri.Maladia afecteaza celulele nervoase și ii impiedica pe cei doi sa duca o viața normala. Singura lor salvare este terapia genetica.Intr-o inițiativa fara precedent,…

A fost descoperita o gena care protejeaza impotriva bolii Alzheimer

20:50, 19.04.2024 - Oamenii de știința vin cu o veste importanta in lupta impotriva bolii Alzheimer. Au descoperit o gena care acționeaza ca o bariera, protejand creierul de aceasta afecțiune neurodegenerativa.

Ce a facut Bill Gates dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu boala Alzheimer

03:05, 13.04.2024 - Bill Gates s-a implicat puternic in cercetarea bolii Alzheimer dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu aceasta boala. In cadrul unei conversații cu actorul Seth Rogen și soția sa Lauren Miller Rogen, fondatorii inițiativei Hilarity for Charity, aceștia au discutat despre impactul bolii Alzheimer asupra…

Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson

12:20, 11.04.2024 - Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson, sustin specialistii care afirma ca identificarea simptomelor in etapele initiale ale instalarii si diagnosticarea afectiunii inainte ca manifestarile sa devina foarte vizibile sunt esentiale pentru un management eficient, transmite Agerpres.…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

09:50, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

07:55, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…


Ce parere ai despre aceasta stire?