Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Doliu în lumea filmului, s-a stins din viaţă cineastul care a lucrat 12 ani la un film. Ultima sa producţie abia s-a lansat

Publicat:

Lanzmann a murit in casa lui, dupa ce, timp de mai multe zile, s-a simtit „foarte slabit", a transmis reprezentantul lui de la editura Gallimard pentru AFP.

Primul sau documentar a fost „Pourquoi Israel" (1972), iar propria viata i-a fost de cele mai multe ori sursa de inspiratie.

Anul trecut, la Cannes, si-a prezentat filmul „Napalm", despre o scurta dar intensa relatie pe care a avut-o cu o asistenta medicala nord-coreeana in 1958.

Ultimul lui film, „Les quatre soeurs", format din patru episoade, a fost lansat saptamana aceasta in cinematografele franceze.

„Shoah",…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Euro 2024: Austria castiga grupa D si merge mai departe, alaturi de Franta si Tarile de Jos

07:35, 26.06.2024 - Echipa nationala a Austriei a invins marti, la Berlin, scor 3-2, echipa nationala a Tarilor de Jos, in cadrul grupei D a turneului final Euro 2024. Intr-un alt meci, la Dortmund, Franta si Polonia au incheiat la egalitate, 1-1, scrie news.ro .

EURO 2024 | Spania a castigat Grupa B. Italia s-a calificat dramatic in optimi

00:45, 25.06.2024 - Selectionata Spaniei a castigat Grupa B a Campionatului European din Germania cu maximum de puncte, dupa ce a invins echipa Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), loc luni seara, la Dusseldorf. Golul ibericilor a fost marcat de Ferran Torres, dupa un assist al lui Olmo (’13). In celalalt meci al grupei a…

Franța construiește o tabara militara uriașa pentru securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris

20:40, 13.06.2024 - Pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, Franța construiește, intr-un ritm alert, cea mai mare tabara militara din Europa de dupa al Doilea Razboi Mondial. Situata pe locul unui fost parc de distracții din estul Parisului, tabara va gazdui 4.500 de soldați.

Cinci sicrie infașurate in drapelul Franței, lasate de un șofer bulgar sub Turnul Eiffel: „Soldați francezi ai Ucrainei”

14:05, 03.06.2024 - Angajații de la Turnul Eiffel au facut o descoperire ciudata sambata dimineața. Sub cel mai cunoscut simbol al Parisului erau cinci sicrie. Pana duminica seara, trei suspecți au fost reținuți și duși la tribunal, in vederea deschiderii unei anchete judiciare, scrie cotidianul Le Parisien.In afara de…

Primii instructori militari francezi vor ajunge „in curand” in Ucraina, anunța Sirski

20:55, 27.05.2024 - Comandantul-sef al armatei ucrainene a afirmat luni ca Franta va trimite "in curand" primii instructori militari in Ucraina pentru a forma trupele acestei tari distruse de razboiul cu Rusia, informeaza AFP.

Se dau bani pentru cei care lucreaza in acest domeniu. Decizia luata la nivel european

11:10, 13.04.2024 - Cei care activeaza in acest domeniu ar putea sa primeasca bani. Este vorba despre un tip de sprijin, astfel incat lucrurile sa mearga maib ine. Europarlamentarul PSD Dan Nica a vorbit in cadrul emisiunii Be EU despre situația agricultorilor. Potrivit acestuia, este nevoie de un plan european care sa…

Franța trimite un portavion nuclear in Marea Mediterana, sub control operational NATO. „Este un mesaj adresat rusilor”

22:45, 11.04.2024 - Portavionul Charles-de-Gaulle, cea mai importanta nava a flotei franceze, urmeaza sa treaca - pentru prima oara - sub controlul operational al NATO, intr-o misiune de 15 zile in Marea Mediterana, un simbol al angajamentului consolidat al Parisului fata de Alianta Nord-Atlantica impotriva Rusiei.

World Bank: Romania prinde din urma Europa Occidentala in cațiva ani

11:40, 09.04.2024 - Conform unei proiecții World Bank pe baza datelor Eurostat, Romania și Polonia au șansa sa prinda nivelul puterii de cumparare al Germaniei, Franței și Italiei in mai puțin de zece ani. Experții World Bank au analizat datele din ultimii 20 de ani ai Eurostat, iar concluzia este uimitoare: Nu mai este…


Ce parere ai despre aceasta stire?