Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DESTINAȚIE: ROMÂNIA/ Tulcea - Munții Măcinului, în superlative și curiozități

Publicat:

Cu cele peste 3.450 de specii de flora și fauna, dar și cu suprafețe importante de vegetație stepica, Parcul Național Munții Macinului, declarat Rezervație a Biosferei in anul 1998, este singura zona din unde ecosistemele specifice stepei se intalnesc alaturi de paduri submetiraneene și balcanice.

Foto: (c) Luisiana BIGEA / AGERPRES FOTO

Aici se gasesc aproape 70% din tipurile de roci cunoscute, plante care cresc din piatra seaca, pasari emblema pentru alte state dunarene și specii neprotejate în vreun alt loc din lume.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

 Beneficii concrete pentru cetațenii romani, ca urmare a apartenenței Romaniei la Uniunea Europeana

11:36, 04.07.2024 - Reprezentanța Comisiei Europene in Romania a lansat campania de comunicare ,,Romania in Uniunea Europeana”, prin care iși propune sa evidențieze o serie de beneficii concrete pentru cetațenii romani, ca urmare a apartenenței Romaniei la Uniunea Europeana. Cele patru teme prezente in cadrul campaniei…

Romania va adopta ????????????????????????ul ???????????????????? ????????????????????????a????. Lege aprobata de Guvern

12:15, 21.06.2024 - Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigura transpunerea in legislația naționala a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie 2022 a Parlamentului European și a Consiliului privind salariile minime adecvate in Uniunea Europeana. Proiectul de lege urmeaza…

Mircea Fechet, la Tulcea- Am eliberat exemplare de sturion in Dunare“. Declaratii (VIDEO)

12:25, 20.06.2024 - Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Mircea Fechet, a efectuat, joi, o vizita la statia de monitorizare a sturionilor din Tulcea si a participat la lansarea de puieti de sturion in Dunare, subliniind ca este o specie protejata si prioritara nu doar pentru Romania, ci si pentru Uniunea Europeana.M…

Botoșani: Cum arde la buzunare lipsa colectarii selective. Indiferența și slaba gestionare a deșeurilor costa scump

08:36, 21.05.2024 - Botoșani: Cum arde la buzunare lipsa colectarii selective. Indiferența și slaba gestionare a deșeurilor costa scump Romania este repetenta la colectarea selectiva a deșeurilor, din perspectiva normelor europene, mai ales in mediul rural. Neindeplinirea cerințelor UE arde grav la buzunare primariile…

Concertul  „Primavara Clasica Europeana” are loc astazi, la Targoviște 

06:45, 09.05.2024 - Ziua Europei, sarbatoarea anuala a pacii și unitații in Europa, va fi marcata și anul acesta, la Targoviște, data de 9 Mai fiind o zi importanta pentru Uniunea Europeana, constituita in 1954 și, in egala masura, și pentru Romania, care din 2007 este membra cu drepturi depline. Astfel, astazi, 9 mai,…

De ce nu respecta Romania termenele Comisiei Europene / Ministerul Energiei recunoaște ca exista riscul ca planul privind clima sa nu fie finalizat la timp

12:10, 22.04.2024 - Noile ținte energetice și climatice stabilite de Uniunea Europeana sunt dificil de pus chiar și pe hartie, nu doar in practica, in cazul Romaniei. Pentru a se alinia Pactului Verde European, Romania trebuie sa revizuiasca, pana pe 30 iunie, un document programatic esențial - Planul Național Integrat…

Valentin Fagarașian: „Atata vreme cat investitorii nu ne cunosc, nu vor veni in Romania!”

11:00, 18.04.2024 - Diplomatia economica a Romaniei trebuie imbunatatita. Investitorii straini stiu foarte putin sau deloc despre tara noastra si despre oportunitatile din economie, spun deputatul PNL din diaspora, Valentin Fagarașian.Acesta apreciaza ca Romania se poate dezvolta mult mai puternic daca va beneficia de…


Ce parere ai despre aceasta stire?