Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Desertul Zilei: Prăjitură cu pere şi migdale

Publicat:

Ingrediente

125 g unt, la temperatura camerei

125 g zahar

2 oua

50 g faina

100 g migdale macinate

1/2 lingurita praf de copt

3 pere curatate de coaja, cotor si seminte si taiate pe jumatate

50 g fulgi de migdale

zahar pudra

Mod de preparare

Incingi cuptorul.

Ungi cu putina grasime o forma de rotunda de tarta sau asezi hartie de copt. Dai deoparte.

Pregatesti perele, le cureti si elimini cotorul si cutia cu seminte. Le tai in jumatate si le dai deoparte.

Intr-un vas mare, mixezi untul si zaharul…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce sa adaugi in aluatul de chiftele in loc de oua. Trucul genial pe care toate gospdinele trebuie sa-l afle

22:01, 27.06.2024 - Cand vine vorba de anumite preparate, de fiecare data cel mai des intalnit ingredient este oul. inclusiv la rețetele de chiftele, sau parjaole moldovenești vei gasi ou in rețetar. Dar, daca ți-am spune ca exista o soluție care te invața ce sa adaugi in aluatul de chiftele in loc de oua? De fapt, este…

Ce sa adaugi mereu in aluatul de clatite ca sa iasa mai aerate și pufoase. Ingredientul care le schimba radical textura

21:20, 03.06.2024 - Clatitele se numara printre cele mai delicioase deserturi. Cu miere, gem sau ciocolata, sunt nelipsite de pe mesele noastre. Sunt foarte ușor de preparat, dar daca veți incerca trucul de astazi, aluatul va ieși extrem de pufos. Cum sa faci cel mai pufos aluat pentru clatite Daca ai pofta de ceva dulce…

Dulceața de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri intrega famile. Mod de preparare

16:25, 27.05.2024 - Cireșele amare sunt considerate superalimente, de catre specialiștii in nutriție pentru ca sunt bogate in nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai gasim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. In…

Cum sa faci coșulețe din parmezan pentru aperitive

18:05, 21.05.2024 - Aperitivele sunt, de multe ori, vedetele unei mese festive și adesea avem nevoie de imaginație pentru a le prepara cat mai frumoase și gustoase. Un mod atragator de a crea aperitive este sa folosești coșulețe din parmezan. Sunt relativ ușor de pregatit și le poți umple dupa gusturi și preferințe diferite.Despre…

Rețeta de prajitura cu portocale. Desertul de post pe care sa-l pregatești celor dragi

22:30, 19.04.2024 - Deserturile sunt indragite de toata lumea, iar iubitorii de dulciuri se pot rasfața cu rețeta de mai jos. Prajitura cu portocale este gustoasa și ai nevoie de cateva ingrediente simple, care se regasesc in camara oricarei gospodine.

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

15:00, 05.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Placinta creața cu branza sarata. Rețeta turceasca denumita Borek

16:45, 04.04.2024 - Aceasta placinta se deosebește de placintele clasice cu care ne-am obișnuit, atat prin compoziție, cat și prin felul de formare. Nu se formeaza sub forma de straturi, din foi și branza la mijloc. Se formeaza prin plierea foilor umplute cu branza, sub forma de acordeon. Este delicioasa atat servita calda,…


Ce parere ai despre aceasta stire?