Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperirea japonezilor care schimba istoria medicinei!

Publicat:

Oamenii de stiinta japonezi au reusit sa realizeze cu succes la soarecii de laborator un transplant de piele conceputa artificial, care se pare ca ar avea aceleasi functii ca pielea umana. Odata grefat, tesutul ar putea reproduce comportamentul natural al pielii umane. Cercetarea a fost realizata in colaborare cu Universitatea din Tokyo. Cercetatorii au ajuns la acest rezultat dupa ce au prelevat celule stem din pulpa dentara. Au reusit apoi sa produca diferite straturi de piele cu foliculi de par si glande sudoripare. Cand tesutul artificial a fost transplantat soarecilor, s-a dovedit a fi perfect…

Citeste articolul mai departe pe caplimpede.ro…  

Sursa articol: caplimpede.ro


Stiri pe aceeasi tema

Animalul care schimba total istoria: S-a gasit cea mai veche reprezentare din lume a unui porc

22:55, 03.07.2024 - Oamenii de știința descopera cea mai veche pictura rupestra din lume, ceea ce schimba istoria artei. Scena prezinta un porc și cațiva oameni și a fost gasita departe de Europa, care era considerat leaganul civilizației rupestre.

Descoperirea care schimba total istoria vinului: Cercetatorii, șocați sa gaseasca ramașițe umane in cea mai veche recolta din lume

08:35, 27.06.2024 - A fost gasit cel mai vechi vin din lume, inca intact. In vechea necropola romana din Carmo, in ceea ce este acum Spania, arheologii au descoperit un vas cu vin, inca sigilat și inca plin de lichid, dupa aproximativ 2.000 de ani. Interesant este ca recipientul cu vine este, de fapt, o urna funerara in…

Descoperirea care poate schimba istoria: O structura circulara misterioasa din Grecia ii uimește pe arheologi

13:25, 24.06.2024 - Un monument de piatra in forma de inel, vechi de 4.000 de ani, a fost descoperit pe un deal din insula Creta, din Grecia. Structura impresionanta de 1.800 de metri patrați, datand din epoca bronzului, a fost gasita pe varful dealului Papoura, in nord-vestul orașului Kastelli, in timpul lucrarilor de…

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Descoperirea care schimba tot ce știam despre Epoca de Piatra: oamenii aveau arme de distrugere masiva

23:25, 16.05.2024 - Noile tehnici arata ca oamenii confecționau deja arme de vanatoare complexe din lemn in urma cu 300.000 de ani, rasturnand stereotipul epocii de piatra. De asemenea, armele din perioada respectiva puteau provoca daune masive, iar oamenii erau organizați pentru a vana animale foarte mari, informeaza…

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

A fost gasit locul morții imparatului Augustus

03:10, 04.05.2024 - Cercetatorii spun ca ruinele unei vile romane descoperite sub ramașițele unei alte vile de linga Muntele Vezuviu ar putea fi locul unde a murit Augustus, primul imparat al Romei. Anterior, se credea ca imparatul a murit in anul 14 d.Hr. in vila familiei sale de linga orașul Nola. Cercetatorii de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?