Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire alarmantă: alimentele junk-food duc la pierderea mirosului

Publicat:


O dieta bogata in grasimi provoaca modificari structurale si functionale majore la nivelul sistemului nazal, au descoperit cercetatorii americani in urma unor experimente efectuate pe soareci, informeaza dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta au constatat ca soarecii care au primit o dieta bogata in grasimi au avut probleme in ceea ce priveste recunoasterea anumitor mirosuri, dupa ce au pierdut 50% din neuronii care identificau semnalele olfactive.

Rezultatele experimentului, care au fost publicate in Journal of Neuroscience, au aratat ca dieta nu influenteaza numai…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu asupra furnicilor arata ca pot efectua amputatii salvatoare pe colegii de musuroi raniti

10:35, 03.07.2024 - Primul exemplu de animal non-uman care isi taie membrele pentru a combate infectiile il ofera un studiu asupra furnicilor-tamplar. Oamenii de stiinta spun ca descoperirea lor este primul exemplu al unui animal non-uman care efectueaza amputatii salvatoare, desi nu este prima data cand ingrijirea ranilor…

Studiu: Alimentatia bogata in grasimi poate duce la anxietate

14:05, 28.06.2024 - Alegeti va cu grija alimentele reconfortante. Mancatul stresant poate calma initial o minte ingrijorata, dar, potrivit unui nou studiu, anumite alimente grase pot alimenta si mai multa anxietate pe termen lung.Conform studiului, consumul unui anumit tip de dieta bogata in grasimi in principal grasimi…

Mancatul emoțional alimenteaza anxietatea: O dieta bogata in grasimi face adevarate ravagii

12:45, 28.06.2024 - Alegeți-va cu grija alimentele reconfortante. Mancatul stresant poate calma inițial o minte ingrijorata, dar, potrivit unui nou studiu, anumite alimente grase pot alimenta și mai multa anxietate pe termen lung.

Descoperire uluitoare care da speranțe diabeticilor: Medicamentul-picatura care s-a dovedit extrem de eficient

23:00, 07.06.2024 - Diabeticii satui de injecțiile zilnice ar putea avea o noua speranța pentru o alternativa mai puțin invaziva. Oamenii de știința de la Universitatea din British Columbia (UBC) au dezvoltat o noua metoda de administrare a insulinei prin care utilizatorii pun doar cateva picaturi sub limba.

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

21:06, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

09:50, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

Tratament impotriva obezitații. Noi abordari: Implantul de electrozi și terapiile genetice

20:16, 22.05.2024 - Tratament impotriva obezitații Aproape un miliard de oameni erau obezi in 2020 și, pana in 2035, cifra aproape se va dubla, ajungand la 1,9 miliarde de oameni, conform statisticilor. Cifrele pun presiune pe sistemul medical al statelor și impiedica personele afectate sa aiba un corp sanatos . De aceea…

Oamenii de știința au descoperit un paianjen care avea o caracteristica unica

03:10, 22.05.2024 - Descoperirea ar putea ajuta la clarificarea diversitații ecosistemelor antice și a evoluției speciilor. Creatura descoperita, numita Douglassarachne acanthopoda, a fost descrisa intr-o lucrare publicata recent in Journal of Palaeontology. Autorii principali ai studiului, Paul Selden de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?