Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Deliciu culinar pentru masa de Paște! Plăcintă de berbecuț, rețetă recomandată de Chef Florin Dumitrescu

Publicat:

Pentru ca Paștele este o sarbatoare atat de speciala, m-am gandit sa impartașesc cu voi o rețeta la care țin foarte mult: placinta de berbecuț. E o rețeta care m-a muncit foarte mult și țin la ea pentru ca e inspirata din rețeta clasica a marelui , pe care il admir foarte mult pentru felul in care a reușit sa ne reinvie vechile comori culinare romanești. Am reinterpretat aceasta rețeta, i-am adaugat ceva din stilul meu, am daptat-o la personalitatea mea. Nu in ultimul rand, este un omagiu adus lui .

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descopera autenticitatea: Placinta dobrogeana – reteta romaneasca de traditie recunoscuta la nivel european

14:10, 08.05.2024 - Pe pagina de socializare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului a aparut o postare recenta referitoare la placinta dobrogeana ndash; reteta romaneasca de traditie recunoscuta la nivel european. La nivelul UE exista un sistem de indicatii geografice care permit consumatorilor sa aiba…

Te-ai saturat de tradiționalul miel canin de Paște și iți place vanatul? Stufatul din canis lupus cu coada stufoasa e rețeta pentru tine!

21:01, 04.05.2024 - Faptul ca Paștele a picat atat de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevarata criza de miel canin pe piața alimentelor. Coroborat cu faptul ca 2024 este și un an cu alegeri locale, iar primarii inca in funcție și-au facut puțina campanie adunand materia prima de pe strazi, foarte mulți…

Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala

22:10, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…

Cea mai buna placinta cu cartofi dupa rețeta Gabrielei Cristea. Ingredientul magic care ii da un gust nemaipomenit

20:45, 24.04.2024 - Gabriela Cristea a dezvaluit o noua rețeta extrem de interesanta, special pentru aceasta perioada de post. Daca nu știi ce sa mai gatești, afla cum se prepara cea mai delicioasa placinta cu cartofi. Care este ingredinetul magic, ce ii da un gust cu totul special. Rețeta de placinta cu cartofi de la…

Rețeta de placinta cu leurda. Un preparat delicios și simplu pentru perioada postului

12:10, 18.04.2024 - Rețeta de placinta cu leurda este simpla, iar gustul ei va reuși sa-ți incante papilele gustative. Este un preparat delicios pentru perioada de post a Paștelui. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta mancare gustoasa și sanatoasa, dar și care este modul de preparare!

Rețeta speciala de drob pentru Paște. Ce ingrediente trebuie sa folosești pentru un gust savuros

12:50, 11.04.2024 - Se apropie Paștele și deja pregatim lista cu preparatele pe care le vom pune pe masa in ziua cea mare. Nelipsit este, in fiecare an, drobul, care e chiar vedeta aceste sarbatori. Daca vrei sa iasa ca la carte și sa te bucuri de un gust savuros, iata o rețeta speciala, cu care nu vei […] The post Rețeta…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Ghisman. Rețeta de placinta dobrogeana cu iaurt. Desert foarte popular, care se prepara din ingrediente simple

18:00, 02.04.2024 - Se spune ca acest desert se prepara in ritul paparudelor, divinitați invocate pentru a aduce ploaia. La origini, rețeta se prepara cu corasla, primul lapte de vaca, muls imediat dupa fatare. Aceste este un lapte foarte gras, care prin fierbere se coaguleaza in mici bulgarași. Dar cum corasla nu este…


Ce parere ai despre aceasta stire?