Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De unde vine expresia „Mai tacă-ți cloanța!”

Publicat:

Fiecare dintre noi am folosit-o poate macar o data in viața, cu voce tare, asumat, ori in gand, beștelindu-ne (alta poama!) pe ascuns vreun coleg de birou, nevasta sau soacra. Dar știm oare de unde provine acest indemn, acest imperativ: „Mai taca-ți cloan

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce este boala lui Calache. De unde vine expresia

12:30, 03.06.2024 - Boala lui Calache este o expesie de care aproape toți romanii au auzit, insa fara sa știe, de fapt, ce inseamna. A aparut in urma cu mulți ani in vorbirea romaneasca și este folosita in toate coțurile țarii. Iata ce este și la ce se refera, mai exact.

Ce inseamna expresia „om cu scaun la cap”. Milioane de romani au folosit-o fara sa știe asta

23:00, 02.06.2024 - Ce inseamna expresia „om cu scaun la cap”. Se știe ca romanii sunt inventivi atunci cand vine vorba de expresii ciudate sau suprarealiste. Multe dintre expresiile inventate au un numitor comun, și anume cuvantul „cap”. Acestea pot face referire la creier, minte, inteligența sau caracterul omului. In…

Ce inseamna expresia ”per se”, de fapt. Greșeala pe care o fac milioane de romani atunci cand o folosesc

11:26, 28.05.2024 - In ultima vreme auzim din ce in ce mai des expresia „per se”. Chiar daca este utilizata destul de des, aceasta exprimare este veche de mii de ani și provine din limba latine. Haideți sa aflam impreuna ce inseamna „per se” și cand trebuie sa folosim aceasta expresie. Mulți romani o folosesc greșit. Ce…

„A fi intr-o ureche” - expresia folosita de mulți romani, dar ințeleasa de prea puțini. Ce inseamna, de fapt

18:55, 28.04.2024 - Fiecare regiune din Romania se lauda cu anumite expresii atunci cand vor sa exprime o anumita acțiune sau un anumit subiect. Ele sunt folosite in moduri diferite de catre cei din diferite regiuni. Ce inseamna insa expresia „a fi intr-o ureche”, și in ce context o folosim? Expresia „a fi intr-o ureche”…

Expresia veche de sute de ani pe care o folosești mereu, fara sa știi ce inseamna cu adevarat. Cum a aparut “boala lui Calache”

23:51, 25.04.2024 - Exista și este folosita de sute de ani, dar puțini romani ar putea sa o explice. Afla, din randurile de mai jos, cum a aparut și ce inseamna expresia „boala lui Calache”. O expresie veche de secole, pe care puțini o pot defini Este probabil una dintre puținele expresii din limba romana ce dainuie de…

Ce inseamna expresia ‘branza buna in burduf de caine’, de fapt. De unde a aparut

15:00, 10.04.2024 - Limba romana este complexa și are o mulțime de expresii ciudate, pe care puțini dintre noi le ințeleg. Printre cele mai utilizate, dar pentru care mulți nu au o explicație, se numara și ‘branza buna in burduf de caine’. Ce inseamna, de fapt, și de unde a aparut. Totul despre expresia ‘branza buna in…

Ce inseamna expresia „toba de carte” și de unde provine

11:50, 08.04.2024 - Limba romana este un izvor nesecat de expresii și locuțiuni populare, care reflecta istoria, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Acestea sunt incarcate de ințelesuri și de emoții, fiind in fapt niște relicve lingvistice care captureaza esența culturala și identitatea naționala. In același timp,…

Expresia pe care toți romanii o folosesc greșit. Cum e corect, de fapt: “imi cer scuze” sau “iți cer scuze”?

18:25, 07.04.2024 - Cum iți ceri scuze atunci cand intarzii undeva? Spui „imi cer scuze” sau „iți cer scuze”? Sunt doua expresii pe care le auzim tot timpul, dar mulți nu s-au gandit niciodata care este forma corecta. Cum se scrie corect: „Imi cer scuze” sau „iți cer scuze” Limba romana este plina de „capcane” pentru unii…

Cuvinte cheie:

expresia cloanta

Ce parere ai despre aceasta stire?