Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce strănutăm? Curiozități despre corpul nostru, atunci când acest reflex are loc

Publicat:

De ce stranutam? Curiozitați despre corpul nostru, atunci cand acest reflex are loc De ce stranutam? Curiozitați despre corpul nostru, atunci cand acest reflex are loc Stranutul este un mecanism pe care corpul uman il pune in acțiune pentru a curața nasul. Se intampla atunci cand materii straine, cum ar fi murdaria, polenul, fumul sau praful intra in nari, iar nasul poate deveni iritat. Cand se intampla acest lucru, corpul face ceea ce trebuie pentru a curața nasul: provoaca un stranut, scrie . Un stranut este unul dintre primele mecanisme de aparare ale corpului impotriva bacteriilor…

Citeste articolul mai departe pe ziarulunirea.ro…  

Sursa articol: ziarulunirea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Legea cetateniei Romaniei, modificata: Ce se intampla cu o persoana straina, dupa 10 ani de casatorie cu un cetațean roman, locuiți in afara țarii

10:20, 19.06.2024 - Senatul Romaniei a adoptat si amendat, marti, in plen, ca prima Camera sesizata, un proiect de completare a Legii cetateniei, initiat de Guvern, care stabileste ca cetatenia romana se poate acorda, la cerere, unei persoane straine care este casatorita si convietuieste in afara granitelor cu un cetatean…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

O noua tehnologie a oferit raspunsul referitor la apartenența fosilelor vechi de 100 de milioane de ani

04:26, 13.06.2024 - Un studiu condus de Universitatea din New Curtin a scos la iveala oase fosilizate vechi de 100 de milioane de ani, descoperite in vestul Queensland, Australia, aparținind unei specii de pterozaur recent identificate, o reptila zburatoare formidabila care a trait printre dinozauri. Studiul a fost publicat…

Substantele care pot incetini imbatranirea creierului

08:51, 27.05.2024 - Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienti, care sunt promitatoare si au asocieri favorabile cu masurile de performanta cognitiva si de sanatate a creierului, transmite News.ro. Oamenii de stiinta studiaza de mult timp creierul cu scopul de a ajuta la o imbatranire mai sanatoasa.…

Șeful Apple se pregatește sa iasa la pensie. Cine este favorit sa preia funcția de CEO in gigantul tehnologic

11:35, 14.05.2024 - In 2011, dupa moartea lui Steve Jobs, Tim Cook, 63 de ani, a preluat poziția de CEO a grupului fondat in 1976. Șeful Apple se gandește sa iasa la pensie peste trei ani, dar și-a ales succesorul, pe John Ternus (49 de ani), relateaza publicația americana Bloomberg, citata de Bild.John Ternus a studiat…

In Letonia, elevilor li se va interzice sa studieze rusa ca a doua limba straina

08:25, 24.04.2024 - Guvernul leton a adoptat amendamente la standardul de stat pentru invațamantul de baza, potrivit carora studiul limbii ruse ca a doua limba straina va fi interzis in școli incepand cu 1 septembrie 2025. Acest lucru este raportat de serviciul de presa al cabinetului de miniștri leton. Potrivit amendamentelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?