Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce ne place atât de mult zahărul?

Publicat:

Tot mai multi oameni de stiinta concluzioneaza ca zaharul este o substanta care da dependenta. Desi unii cercetatori inca ezita sa compare zaharul cu drogurile sau alcoolul, in ultimii ani au fost descoperite tot mai multe dovezi ce explica de ce unii dintre noi au dificultati in a reduce consumul de zahar. , o specialista in neurostiinte si psihologie de la , este unul dintre cercetatorii ce s-au aplecat asupra acestei probleme. Avena a publicat de curand cartea „”, in care detaliaza cercetarile sale pe aceasta tema. Avena este interesata mai ales…

Citeste articolul mai departe pe covasnamedia.ro…  

Sursa articol: covasnamedia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum scazi rapid glicemia și ce trebuie sa faci daca suferi de diabet. Orice diabetic trebuie sa știe asta

10:01, 19.06.2024 - In cazul in care dimineața cand va treziți aveți glicemia ridicata trebuie rapid sa luați masuri. Avand in vedere faptul ca exista doua tipuri de diabet, specialistii recomanda celor care sufera de diabet tip 1, administrarea de insulina și, de asemenea, mai recomanda sa se reduca cantitatea de glucide…

De ce specialiștii recomanda sa eviți ceaiul cu lapte. Consumul excesiv poate fi daunator

00:15, 29.05.2024 - Evita consumul excesiv de ceai cu cel puțin o ora inainte și dupa mese. Cafeina din ceai și cafea stimuleaza sistemul nervos central al organismului. Ceea ce poate duce la o dependența fiziologica nedorita.De ce specialiștii recomanda sa eviți ceaiul cu lapteUnul dintre principalele motive pentru care…

Cele cinci alimente care trebuie eliminate cu orice preț pentru a preveni cancerul. Surpriza - pe primul loc nu este zaharul

00:00, 28.05.2024 - Cancerul nu ține cont de categorie sociala, mediu, educație și, din pacate, in ultima vreme, nici de varsta. Adolescenți și copii din ce in ce mai mici sunt diagnosticați cu aceasta boala crunta și sunt obligați sa lupte din rasputeri pentru viața. Cancerul ține cont, totuși, de un lucru. Și anume,…

Consumul excesiv de sare crește riscul de cancer gastric cu 40%

11:10, 18.05.2024 - Consumul crescut de sare este asociat cu riscul de cancer gastric și in Europa, nu doar in țarile asiatice, unde acest fenomen era deja cunoscut, conform unui nou studiu realizat de Universitatea Medicala din Viena. Studiul, publicat recent in revista de specialitate Gastric Cancer, arata ca persoanele…

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Ce conține, de fapt, cafeaua 3 in 1. Pericolul ascuns din populara bautura, pe care mulți romani o consuma des

12:36, 29.04.2024 - Cafeaua instant, ușor de pregatit cu doar un strop de apa fierbinte, e departe de a fi cea mai sanatoasa bautura. Fie ca e vorba de celebrele pliculete “3 in 1” sau variantele de cappuccino ori frappe la plic, toate sunt o mare sursa de E-uri. In plus, sortimentele "3 in 1" sunt de obicei pline de zahar…

16 alimente foarte bogate in minerale

10:06, 29.04.2024 - Mineralele sunt elemente care se gasesc in pamant și in alimente și care sunt esențiale pentru viața. De exemplu, mineralele sunt necesare pentru funcționarea inimii și a creierului, precum și pentru producerea de hormoni și enzime, transmite publicația Healthline. Mineralele sunt imparțite in doua…

Exista inghețata sanatoasa?

18:55, 22.04.2024 - Exista pe piața o mulțime de sortimente de inghețata, iar unele dintre acestea sunt promovate ca fiind mai sanatoase. Astfel, in magazine se gasesc varietați cu conținut scazut de zahar, bogate in proteine și chiar fara lapte. Dar este vreunul dintre aceste produse cu adevarat mai bun pentru consumatori?…


Ce parere ai despre aceasta stire?