Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce ne face ciocolata mai deştepţi: substanţa din ciocolată care stimulează inteligenţa

Publicat:

Cum ne face ciocolata mai inteligenti se explica intr-un studiu aparut recent in publicatia Appetite, indicandu-se faptul ca oamenii care consuma ciocolata cel putin o data pe saptamana au observat o imbunatatire semnificativa a memoriei si a gandirii abstracte, fiind atins un numar de domenii cognitive. 

Potrivit cercetatorilor, ciocolata nu doar ca imbunatateste memoria si gandirea abstracta, dar este buna si pentru inima, reduce riscurile unui atac cerebral si protejeaza pielea de razele soarelui.

, unul din conducatorii studiului, a declarat…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

posibile efecte permanente asupra creierului

12:50, 06.07.2024 - O echipa de cercetatori italieni a stabilit ca amestecul de bauturi energizante și alcool, foarte la moda in randul tinerilor care se imbata, poate duce la efecte foarte negative asupra creierului, cu un posibil impact permanent asupra plasticitații hipocampale. Ce inseamna acest lucru și care sunt…

episoadele de migrena, legate de condițiile meteorologice (studiu)

12:55, 05.07.2024 - Caldura poate duce la dureri de cap mai frecvente – este concluzia unui studiu privind migrena. Cercetatorii au analizat cum caldura poate crește frecvența episoadelor de dureri de cap, confirmand existența unei legaturi intre condițiile meteorologice și migrena.   Hipocrate a emis aceasta ipoteza cu…

Dependența de internet provoaca modificari importante ale creierului in cazul adolescenților

15:25, 05.06.2024 - Printre consecințe se pot numara dificultați in menținerea relațiilor și a activitaților sociale. Dependența de internet duce la inregistrareea unor modificari importante ale creierului in cazul adolescenților, potrivit unui studiu de specialitate publicat recent. Cercetatorii au explicat care ar putea…

Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Ce vor sa faca cercetatorii din domeniu

07:05, 03.06.2024 - Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Mai mulți cercetatori  vor sa foloseasca IA pentru a debloca comunicarea dintre oameni și animale. Aceștia pot sa primeasca un premiu de 10 miloane de dolari in cadrul proiectului care a fost lansat de o fundație…

Festival unic de teatru, la Pitești. Inteligența artificiala, protagonista in spectacolul de deschidere!

18:05, 29.05.2024 - Pana la finalul saptamanii, la Pitești are loc o manifestare unica in peisajul teatral romanesc. Este vorba despre Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, avand ca particularitate faptul ca actorii joaca foarte aproape de public. Deja primul spectacol a uimit audiența, este unul inovator, ce…

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

Inteligența artificiala intra in lupta impotriva cancerului: o noua era in terapia celulara

09:15, 09.05.2024 - Intr-o epoca in care tehnologiile emergente redefinește tratamentele medicale, o descoperire remarcabila ar putea schimba fundamental modul in care abordam cancerul. Cercetatorii de la Centrul Internațional pentru Cancer Ludwig au dezvoltat un instrument bazat pe inteligența artificiala (IA) revoluționar,…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…


Ce parere ai despre aceasta stire?