Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce e bună BARBA pentru SĂNĂTATE? STUDIUL care te va convinge să nu te mai bărbierești!

Publicat:

Multe femei stramba din nas cand vad un barbos, insa parul de pe fața contribuie la sanatatea barbaților.

Potrivit unui studiu realizat recent, citat de , barba apara impotriva efectelor nocive ale soarelui. Astfel, cei care poarta barba se pot apara de cancerul de piele, provocat mai ales de radiatiile solare.

Cercetatorii au descoperit ca partile fetei acoperite de barba sau de mustata sunt cu o treime mai putin expuse la efectele nocive ale razelor ultraviolete, in comparatie cu partile care nu sunt acoperite. Se pare ca firele de…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Prea multa miscare poate declansa bufeurile de la menopauza

05:15, 04.06.2024 - Un nou studiu publicat in Menopause, revista Societații de menopauza, sugereaza ca prea multe exerciții fizice ar putea declanșa bufeurile. Studiul indica faptul ca schimbarile acute ale activitații fizice, ale temperaturii și ale umiditații pot juca un rol in experiența bufeurilor. Activitatea fizica…

O noua terapie pentru astm, rezultate promitatoare in testele preclinice

05:40, 30.05.2024 - O echipa de oameni de știința chinezi a dezvoltat o terapie promițatoare folosind celule imune modificate genetic, care a demonstrat ca induce o remisie de lunga durata a astmului in testele preclinice, in urma unei singure injecții. Astmul este cea mai raspandita boala respiratorie Astmul, cea mai…

Studiul care schimba ceea ce știam despre legatura dintre homo sapiens și omul din Neanderthal

15:55, 27.05.2024 - Un studiu recent, semnat de un grup de cercetatori de la Institutul Max Planck, Germania, și de la Universitatea Berkeley, SUA, schimba radical tabloul interacțiunii dintre Homo sapiens și Homo neanderthalensis. Cercetatorii susțin ca aceste doua specii umane au relaționat pentru o perioada relativ…

o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

10:55, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?