Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce avem nevoie de somn? Vezi ce spun cercetătorii

Publicat:


Unul dintre cele mai mari mistere pe care oamenii de știința încearca de mult timp sa le rezolve este nevoia vitala de somn. Un studiu recent arata ca acesta duce la &"refacerea stocului&" de celule cerebrale de un anumit tip.

Somnul stimuleaza productia celulelor care secreta un material izolant, numit mielina, ce are rolul de a proteja circuitele cerebrale, au aratat studiile pe soareci realizate la Universitatea din Wisconsin si ale caror rezultate au fost publicate în Journal of Neuroscience, informeaza Descopera.ro.

Aceste descoperiri pot duce la o mai buna…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Studiu: Microparticule de plastic, gasite in toate probele de lichid seminal uman analizate

06:05, 17.06.2024 - O echipa de cercetatori chinezi a descoperit microplastic in 40 de mostre de material seminal uman. Au fost identificati opt polimeri diferiti, polistirenul fiind cel mai raspandit (31%). Rezultatele studiului, in concordanta cu cercetari anterioare realizate de acelasi grup de oameni de stiinta, au…

Tratament minune: distruge cancerul in 48 de ore. Oamenii de știința au gasit metoda de a-l produce in laborator

08:40, 01.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au demonstrat pentru prima oara in toamna anului trecut ca EBC-46, extras din plante, poate fi sintetizat. Inițial, s-a crezut ca, avand in vedere structura sa complexa, compusul chimic nu poate fi sintetizat in laborator, scrie doctorulzilei.ro. Lumea…

Sursa inepuizabila de energie electrica: Oamenii de știința fac o descoperire monumentala

09:45, 28.05.2024 - Cercetatorii au dezvoltat recent un material care poate genera electricitate aproape constant din aer, deschizandu-se astfel drumul catre o noua sursa de energie durabila și regenerabila, practic nelimitata. Bazandu-se pe aceasta inovație și pe descoperirile din trecut, ei afirma acum ca aproape orice…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?